A földeket kiárusító Fidesz szerint a többi párt miatt vannak veszélyben a földek

A kormánypárti frakció ezzel arra reagált, hogy Sallai R. Benedek LMP-s képviselő szerdai sajtótájékoztatóján a földárverések leállítását követelte, mert szerinte azok nem érik el céljukat.

A Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében erre válaszul úgy fogalmazott: az LMP, az MSZP és a Jobbik korábban is együtt támadta meg a magyar gazdákat, és most újra erre készülnek, ami különös reakció a földeket kiárusító kormánypárttól.

A földárverések az eredeti ütemtervnek megfelelően, átláthatóan haladnak, a kormány minden erejével azon van, hogy a magyar föld a helyben lakó magyar földművesek kezében legyen - írták, megjegyezve, hogy ezért is tették kedvezőbbé a fejlesztési banki földvásárlási hitelprogramoz.

A Jobbik közleményben reagált a Fidesz állításaira.

A Fidesz a saját maga által kreált szabályokat is áthágja, csak hogy bosszút állhasson kegyvesztettjén. Hiába szeretné azonban, ehhez a bandaháborúhoz a Jobbik nem adja sem nevét, sem szavazatát. Felszólítjuk a Fideszt, ők is hagyják ki ebből a kollégiumi szobatársi csetepatéból a kis és családi gazdálkodókat! - írják.

A magyar gazdákat a Fidesz és személyesen Orbán Viktor támadta meg, aki korábbi ígéretét, mely szerint „akármit döntsenek Brüsszelben, külföldiek itt termőföldet soha nem fognak vásárolni”, megszegte, és nemmel szavazott arra a jobbikos indítványra, mely kizárólagos magyar kézben tartotta volna a magyar termőföldet. A Fidesz és Orbán Viktor felelőssége, hogy egyre több helyről érkeznek olyan hírek, miszerint külföldi spekulánsok teszik rá kezüket a magyar termőföldre - zárul a Jobbik közleménye.

Íme Orbán Viktor korábbi, be nem tartott ígérete: