A gyermekvállaláshoz nem csak szép, új otthon kell

A Jobbik úgy véli, a CSOK kiszélesítését a gyermekneveléshez szükséges termékek radikális áfacsökkentése kell, hogy kövesse.

Emlékeztetett: a Fidesz volt az, mely Európa legmagasabb, 27 százalékos áfakulcsát bevezette, ezzel visszafogta a fogyasztást és a gyermekvállalási kedvet is.

A Jobbik úgy véli, a CSOK kiszélesítését a gyermekneveléshez szükséges termékek radikális áfacsökkentése kell, hogy kövesse.

Az e termékeket érintő 5 százalékra csökkentett áfa biztosíthatja, hogy a megszületendő gyermekek ne csak lakhassanak új otthonukban, hanem őket szüleik tisztességben fel is tudják nevelni – közölte Z. Kárpát Dániel.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombati, budapesti sajtótájékoztatóján közölte: Több százezer családnak jelenthet segítséget a január 1-jével elindított új, 10+10 millió forintos otthonteremtési program a kormány számításai szerint.

Novák Katalin szerint a családok nagy többsége érezheti majd, hogy jelentős kormányzati segítséget kap az otthonteremtéshez. Aki a jogosultsági feltételeknek megfelel, és benyújtja igényét, az meg is kapja a támogatást, mert a program költségvetési kerete felülről nyitott - fűzte hozzá.

Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkár azt közölte, az igénylők már felkereshetik a pénzintézeteket, tájékozódhatnak és beadhatják kérelmüket.