A Hezbollah nem akar háborút, de nem is riad vissza tőle

"Nem akarunk háborút, de nem riadunk vissza attól. Meg kell különböztetni ezt a két dolgot, és ezt az izraelieknek is meg kell érteniük. Jogunk van válaszolni (az izraeli támadásokra) bárhol, bármikor, az általunk megfelelőnek tartott módon" - mondta a Hezbollah-vezér videoüzenetében.
 
Naszrallah sejk most szólalt meg először azóta, hogy egy izraeli légicsapás január 18-án végzett a Hezbollah hat tagjával, valamint hat iráni katonával, köztük a forradalmi gárda egy tábornokával. A Hezbollah-vezető beszédét egy Bejrút déli részén tartott megemlékezésen vetítették le, amelyen a támadás áldozatait gyászolták. Az eseményen részt vett az iráni parlament nemzetbiztonsági és külügyi bizottságának vezetője is, és a beszédet több arab hírcsatorna élőben közvetítette. Bejrútban fegyverropogás kísérte a beszédet, sokan a levegőbe leadott sorozatokkal üdvözölték Naszrallah sejk mondandóját.
 
Szerdán a Hezbollah páncéltörő rakétát lőtt ki a libanoni-izraeli határ túloldalán járőröző egyik izraeli katonai konvojra. A támadást - amelyben két izraeli katona meghalt - megfigyelők a légicsapás megtorlásaként értékelték. A 2006-os második izraeli-libanoni háború óta ez volt a legsúlyosabb összecsapás a Hezbollah és Izrael között, de a síita fegyveresek később az ENSZ Golán-fennsíki békefenntartóin keresztül jelezték, nem akarják tovább növelni a feszültséget.