A Honvédség helikoptere találta meg a lezuhant kisrepülőt

A gép Tatabánya térségében elveszítette a kapcsolatot a földi irányítással.

A pápai Légi Kutató-Mentő Szolgálat ma 12 óra 35 perckor megtalálta a lezuhant C 152 típusú kisgépet Agostyán községtől (Komárom-Esztergom megye) 5 km-re.

A kutató-mentő helikopter a roncs közelében leszállt, megkezdte a bajba jutottak mentését.

Egy ember meghalt a belesetben

Gányai Balázs, a Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt közölte az MTI-vel, hogy a balesetben egy ember meghalt, egy pedig megsérült.

Felkészült hasonló esetekre a Honvédség

Magyarország teljes területét lefedi a Magyar Honvédség által biztosított légi kutató-mentő szolgálata. A 86. Szolnok Helikopter Bázis helikopterei és személyzetük a nap 24 órájában készen állnak arra, hogy a bajba jutott légijárművek személyzetének és utasainak segítséget nyújtsanak, esetleges légi baleseteknél, katasztrófáknál azonnali segítséget adjanak.

A helikopterek felszereltsége nem csak a mentés orvosi részére vannak felkészülve, hanem képesek kiszabadítani a roncsokból a sérülteket, speciális vágóberendezésükkel, valamint megközelíthetetlen helyekről, erdőkből, vizek felületéről csörlő berendezéssel képesek kimenteni a sérültet vagy kijuttatni az első orvosi segélyt.

A minden eshetőségre felkészített személyzet és helikopter, még abban az esetben is képes segítséget nyújtani, amikor csak ejtőernyővel lehet kijuttatni az első segítségnyújtót, mivel a kutató mentő fedélzetén ejtőernyős is tartózkodik minden éles bevetésen.