A Jobbik attól fél, hogy a NATO háborút hoz Magyarország nyakára

Elítélik, hogy a NATO parancsnoki egységeket hozzon létre. Szerintük a hadgyakorlatok nem az orosz–ukrán konfliktus megoldásához, hanem annak eszkalálódásához vezetnek.

Mint fogalmazott, a folyamatos fegyvertelepítések, állomásoztatások, egyre intenzívebb hadgyakorlatok nem az orosz–ukrán konfliktus megoldásához, hanem annak eszkalálódásához vezetnek, veszélybe sodorva ezzel mind Magyarországot, mind a közép-európai térség többi országát is.
"A NATO egy védelmi szövetség, de egyértelműen úgy viselkedik, mint egy támadó, agresszor haderő, melynek frontországai a legutóbb csatlakozott államok, köztük Magyarország" - jegyezte meg.
A szóvivő szerint amennyiben a kormánynak Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, akkor véget vet az amerikai geopolitikai célok feltétel és kritika nélküli kiszolgálásának, és kizárólag felelős, diplomáciai lépésekkel segíti elő a térség egyik legsúlyosabb konfliktusának békés rendezését. Ez utóbbi esetben a Jobbik felelős és konstruktív partnere lesz az ország vezetésének - jelezte.