A Jobbik javaslatára épül meg a Duna-híd Pakson

A párt korábban már többször szorgalmazta a paksi Duna-híd megépítését.

A Kepli Lajos által kiadott közlemény szerint a legnagyobb ellenzéki párt a Parlamentben és a Tolna megyei közgyűlésben is többször hangoztatta, az új atomerőművi blokkok építéséhez kapcsolódóan soha vissza nem térő alkalom nyílt a helyiek által régóta hőn áhított híd megvalósulására, hisz annak ára a teljes paksi beruházás összköltségének egy-két százalékát teszi ki minden kapcsolódó létesítményével együtt.

AS

A Jobbik sajtótájékoztatója a paksi kompkikötőnél: Szabó György hídépítő mérnök, Kepli Lajos és Bencze János, a Jobbik Tolna megyei elnöke
 Fotó: Kövi Gergő/Paksi Hírnök

Amennyiben a kormány komolyan gondolja az új híd építését Paksnál a Dunán, és nem csak egy újabb kommunikációs fogásnak szánja, úgy végre valóra válhat a Jobbik és a helyi lakosság által rég várt fellendülés a paksi és a kalocsai kistérségben is. Azt ugyan nem értjük miért kellett ezzel addig várni, amíg a Jobbik felveti, hisz öt éve kormányoz a Fidesz, de elfogadjuk, hogy felülvizsgálták korábbi hozzáállásukat és meghajoltak érveink súlya alatt. Lázár Jánosból ugyan sosem lesz miniszter egy leendő Jobbik-kormányban, de értékeljük a személyiségfejlődését, melynek nyomán egy általa szélsőségesnek tartott párt tervének megvalósulását végre zászlajára tűzte.

Reméljük, a korrupció mocsarába süllyedt kormány szándékait nem az újabb nagyberuházás során eltüntethető közpénzek ígérete motiválja. A Jobbik nyomatékosan oda fog figyelni, hogy a korrupciót távol tartsa a hídépítéstől - áll a párt közleményében.