A katonák határra küldése miatt rikácsol az MSZP

Mint ahogyan az várható is volt, a szocialistáknak nem tetszik, hogy megpróbálják katonák segítségével megvédeni az ország határát.

Haragozó Tamásnál úgy látszik még némi zavar is a becsúszott a rendszerben, mert miközben az agyonhajszolt rendőrökért aggódik, addig a segítségükre küldött katonák kivezénylése ellen emel szót.

Így kérdésekkel fordult a honvédelmi és a belügyi tárca vezetőjéhez szombaton az MSZP politikusa; arról is érdeklődött, hogy milyen felhatalmazás alapján, mit keresnek fegyveres katonák a magyar-szerb határon?

Ez kb. olyan színvonalú kérdés, mint: Miért mért van síléc egy síelőn egy sípályán?  

Harangozó Tamásnak, a Honvédelmi és rendészeti bizottság szocialista alelnökének levelében az áll, hogy az MSZP felszólítja a belügyminisztert: adjon magyarázatot arra, miért nem képes megfelelően gondoskodni a rendőrökről és legfőképpen, hogy milyen lépéseket szándékozik tenni a munkakörülményük javítása érdekében.

"Az MSZP nem fideszes panelmondatokat vár, hanem, hogy mind a Belügyminisztérium, mind pedig a Honvédelmi Minisztérium érdemi választ adjon a kérdésekre" - tette hozzá.