A kis közösségeket érték a legnagyobb károk az oktatás központosítása miatt

Dúró Dóra elmondta: a sajtótájékoztató előtt meglátogatta a hajdúdorogi, görög katolikus egyház által fenntartott oktatási intézményeket, ahol pozitív benyomásokat szerzett. Mint mondta, az oktatás központosítása épp azokon a településeken okozta a legnagyobb kárt, ahol a helyi közösségek felügyelték az intézményeket.
 
Dúró Dóra szerint a görög katolikus egyház kiváló fenntartója az intézményeknek, ahol a gyerekek számára is fontos, hogy a lelkiség, a hitéleti háttér, a kiegyensúlyozottság és az emberközeliség szövi át a mindennapokat.
 
A Jobbik politikusa úgy véli, vannak olyan iskolák, melyek jobban működnének, ha az önkormányzat tartaná fenn azokat, de a kormány ettől mereven elzárkózik. Az ellenzéki párt továbbra is kommunikációs trükknek tartja a Klik felaprózását.
 
A sajtótájékoztatón Kulcsár Gergely, a Jobbik parlamenti képviselője elmondta: a pártja által meghirdetett önkéntesség évének keretében tavaly többek közt a Hajdúbagosi Szociális Otthonban végzett önkéntes munkát, idén pedig a berettyóújfalui kórházban fogok, a Független Egészségügyi Szakszervezet támogatásával dolgozni.