A kommunista tömeggyilkos megfelel a Fidesznek, a székely apostol nem

A kecskeméti Fidesz arra készült, hogy átnevezze a Nyirő József közt. Végül tartózkodtak, az átnevezés elmarad.

A Jobbik alelnöke rámutat:

"hiába szerepelnek művei 2012 óta a Fidesz által elfogadott Nemzeti Alaptantervben, Kecskemét fideszesei szerint mégsem viselheti közterület a nevét. Legalább is a városi közgyűlés mai előterjesztése szerint."

Hiába van feketén-fehéren leírva egy romániai bírósági ítéletben az, hogy „az Elie Wiesel Országos Holokausztkutató Intézet nem rendelkezik olyan dokumentumokkal, melyek nevezett Nyirő Józsefről azt bizonyítanák, hogy bármely román vagy nemzetközi bíróság elítélte volna fasizmus, rasszizmus vagy emberiesség elleni bűntett vádjában”, Kecskemét város kormánypárti vezetésének mindez nem elég.

"És végezetül, hiába viselik Nyirő nevét Erdély-szerte közintézmények és közterületek, úgy tűnik, Kecskemét fideszes képviselői elhatározták, hogy brutális fegyvert adnak a román hatóságok kezébe annak érdekében, hogy a jövőben azok még nagyobb hatékonysággal üldözhessék a székely apostolt, műveivel együtt, hisz Nyirőt még Magyarországon is elítélik" - vélekedik a politikus.

A bejegyzésből kiderül: Radics Tivadar, a Jobbik kecskeméti képviselője ma fel fog szólalni az ügyben és megpróbálja jobb belátásra bírni a kecskeméti önkormányzati többséget.

Frissítés: elmarad az átnevezés

Szávay István frissítette bejegyzését. Mint írja, a Jobbik nem szavazatával és a fideszes képviselők tartózkodásával az előterjesztést nem fogadták el, így megmarad a Nyirő József köz Kecskeméten.