A legpocsékabb filmek már megkapták az Arany Málna-díjakat

A szürke ötven árnyalata és A Fantasztikus Négyes című szuperhősmozi megosztva kapta idén a Los Angelesben kiosztott Arany Málna-díjat az év legpocsékabb filmje kategóriában.
 
A nagysikerű regény alapján készített filmadaptáció IMDb-n is csak egy 4,1-es értékelést tudott kiszenvedni magának, az Arany Málna-díjból pedig ötszörösen részesült. Egyébként a legjobb eredeti betétdal kategóriájában még ma éjjel Oscart is nyerhet a film ezért a dalért:

A világszerte 571 millió dolláros bevételt hozó produkciónak a legrosszabb film kategóriáján kívül citromdíjat osztottak forgatókönyve, a női és a férfi főszereplő játéka, valamint párosuk vásznon nyújtott közös teljesítménye miatt is.
 
Így a legrémesebb színésznő Arany Málna-díját Dakota Johnson, a legpocsékabb színészét pedig Jamie Dornan kapta. A Fantasztikus Négyes két citromdíjat zsebelt be: a zsűri ezt az alkotást találta idén a legrosszabb filmes feldolgozásnak, míg Josh Trank rendkívül gyenge rendezésével került kategóriája élére.
 
Az idén a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában a Creed című Rocky-filmben Rocky Balboa megformálásáért egyébként Oscar-díjra is jelölt Sylvester Stallonét egyúttal Arany Málna-díjjal is "kitüntették" a legrosszabb visszatérő kategóriában.

A díjakat 36. alkalommal adták át az Oscar-gála előestéjén. A "győztesekről" az 1980. óta adományozott díj 47 amerikai államban és 21 más országban élő 900 szavazója dönt.
 
Az arany festékkel lefújt málnaszemet ábrázoló díjat rendszerint nem veszik át személyesen a sztárok, de azért akad, aki érti a viccet (?) - 2010-ben Sandra Bullock (Ő a megoldás) és 2005-ben Halle Berry (Macskanő) is elment a nekik megszavazott citromdíj átadására.
 
Az idei Oscar-díjasokra szavazott már?