A Népszabadság volt főszerkesztője irányíthatná az MSZP kommunikációját

Az egykori főszerkesztő személyéről hivatalos döntés még nincs, de a lap szerint a felkérés már megtörtént. Murányi Marcell a Magyar Nemzetnek azt mondta: erről a kérdésről nem tud nyilatkozni.

Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke a lapnak kifejtette: az új pártvezetés a megválasztása óta keresi a megfelelő személyt, és több komoly szakemberrel, illetve ügynökséggel folytak és folynak tárgyalások, konkrét nevekről nem adott felvilágosítást.

A Magyar Nemzet információi szerint a szocialista párton belül többen is aggódnak amiatt, hogy Murányi Marcell vezetheti majd a párt kommunikációját. Nem a felkészültségét vagy a hozzáértését kérdőjelezik meg, hanem attól tartanak, hogy a közlekedési balesete milyen fényt vet majd az MSZP-re. Kommunikációs szempontból ugyanis egy támadási felületet ad az ellenfeleiknek, ráadásul Murányinak még a bírósági ügye sem zárult le.

A bíróság a cserbenhagyást nem találta bizonyítottnak, de közúti baleset gondatlan okozása miatt egy év nyolc hónap szabadságvesztésre ítélte, amelyet két évre felfüggesztett. Az ügy azonban még folytatódik, mert hiába fogadta el Murányi Marcell és védője az ítéletet, az ügyész súlyosbításért fellebbezett. Murányi azután mondott le a Népszabadság főszerkesztői posztjáról, amikor megtudta, hogy a biciklis elhunyt a kórházban.

Vádat emeltek a Népszabadság volt főszerkesztője ellen

Szoboszlai-Szász Richárd fővárosi főügyészhelyettes csütörtökön az MTI-t közleményben tájékoztatta arról, hogy a budapesti VI. és VII. kerületi ügyészség vádat emelt "M. Marcell, a Népszabadság volt főszerkesztője" ellen, aki a vád szerint pár hónappal ezelőtt gépkocsijával - több közlekedési szabály megszegését követően - elsodort egy kerékpárost, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.