A reklámpénzeket is odaadnák a győri orvosoknak

A képviselő a keddi közleményében írtak szerint úgy véli, a költségvetés tervezésekor egy felelős győri döntéshozó sem mehet el szó nélkül a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban kialakult helyzet mellett. Az egészségügyi rendszer évtizedek óta történő alulfinanszírozása, az ebből fakadó szakemberhiány olyan drámai helyzetet teremtett Győrben, mely szükségessé teszi az önkormányzat beavatkozását. A közelmúltban széles nyilvánosságot kapott események – mely során több orvos helyezte letétbe felmondását – világosan jelzik, hogy a győriek ellátásbiztonsága veszélyben van – írta.

A Jobbik szerint ezért a város érdekében szükségessé vált, hogy az önkormányzat – nem átvállalva állami feladatokat - kiegészítő anyagi támogatásban részesítse a győri kórház orvosait és egészségügyi dolgozóit mindaddig, amíg a kormány nem képes hathatósan rendezni az ágazat problémáit.

Ennek érdekében nyújt be a Jobbik módosító javaslatot, mely alapján 800 millió forint kerülne elkülönítésre az orvosok és egészségügyi dolgozók ügyeleti díjának kiegészítésére.

A módosító javaslat 20-50 ezer forint közötti bérkiegészítést jelentene, melyre a fedezetet a városmarketingre és sporttámogatásra fordítandó összeg indokolatlan részének átcsoportosítása biztosítaná – részletezte a győri képviselő.