A szurkolókat és saját magát is szembeköpte Kubatov Gábor

Szurkolók százai akartak belépni az FTC Baráti Körébe, hogy később a klub tagjaivá váljanak és beleszólhassanak a döntésekbe. Kubatov egy éve még maga ajánlotta ezt a fanatikusoknak, most a vezetőség akadályozta meg a tömeges belépést.

"Lépjenek be a baráti körbe, fizessék a tagdíjat két évig, aztán kérjék felvételüket az egyesületbe, s már szavazhatnak is. Az éves bérlet nem akadály. Sőt"

- nyilatkozta bő egy évvel ezelőtt Kubatov Gábor egy interjúban.

Az FTC elnöke arra reagált, hogy a szurkolók kezdeményezték, hogy az éves bérlettel rendelkezők választhassák meg a klub vezetőségét.

Jelenleg ugyanis jobbára a szakosztályokban sportolók és a minimális ezen felüli tagság dönt arról, hogy ki irányítsa az FTC-t, ezáltal Kubatov bebetonozta magát az egyesület élére.

Taggá csak úgy válhat valaki, ha már két éve tagja az FTC Baráti Körnek, a szurkolók ezért most úgy döntöttek,

tömegesen belépnek oda, amivel lehetővé válik, hogy két év múlva beleszólhassanak a klub döntéseibe.

A kezdeményezők célja az volt, hogy minél több fradista csatlakozzon az egyesülethez, és hogy a nyugdíjas körként működő szerveződés a klub civil kontrolljává váljon és betöltse valódi szerepét.

A mozgósítás sikeres volt, több százan nyújtották be jelentkezésüket, melyhez két ajánlás is szükséges a jelenlegi Baráti Kör-tagok részéről, ám a szurkolók ezt megoldották.

A C-Közép szurkolói szerveződés beszámolója szerint azonban a Baráti Kör a hétvégén közgyűlést tartott, ahol hogy, hogy nem alapszabályt módosítottak.

Ennek értelmében  csak az adhat ajánlót az új belépőknek aki legalább 5 éve tag, az is csak évente 2, azaz kettő ajánlót.

Az FTC vezetősége, mely büszkén hirdeti, hogy 1,7 millió szimpatizánsa van az egyesületnek, ezzel elérte, hogy ha mindannyian a Baráti Kör tagjaivá szeretnének válni, akkor ahhoz 23 évre legyen szükség. Megakadályozták azt is, hogy további szurkolók százai lépjenek be, lemondva ezzel a taglétszám növeléséről, és a fejenként 20 ezer forintos éves tagdíjról is - mit sem  törődve azzal, hogy tavaly januárban még maga Kubatov Gábor vázolta fel számukra ezt a lehetőséget.

Mindezt azért, nehogy valakik esetleg 2018-ban beleszóljanak a klub döntéseibe vagy leváltsák a klub vezetőségét.

"Halkan jegyezzük meg, hogy bele fogunk állni ebbe is jogilag, ugyanis nem tudjuk elhinni hogy Európa közepén 2016-ban, Európa egyik legnagyobb sportegyesületének háttérszervezete így működhet jogszerűen" - reagált a C-Közép.

Hogy az Észak-Koreára emlékeztető módszer még kirívóbb legyen, a klub hivatalos honlapja, a fradi.hu a közgyűlésről szóló beszámolójában egy szót sem ejtett az alapszabály módosításáról.

[fb_pages_codes:stand]