A trafiktörvény életbelépése óta 142 dohányboltot raboltak ki

2013. július 1-je és 2015. április 24-e közötti időszakban a nemzeti dohányboltok vonatkozásában 142 rablás bűncselekmény vált ismertté. 

Hozzáteszik azt is, hogy ez az adat csupán tájékoztató jellegű, mert még sok eljárás folyamatban van. 
 
Tehát, ha kiszámoljuk, akkor látható, hogy bő másfél év alatt 142 trafikot fosztottak ki. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 3 naponta történik egy ilyen rablás, ami annak figyelembevételével, hogy erőszakos bűncselekményekről van szó, nem mondható kevésnek.
 
A rengeteg kritikát kapott trafiktörvény elfogadásakor is sokan felhívták a kormány figyelmét arra, hogy a kötelező sötétítés miatt a nemzeti dohányboltok vonzani fogják a rablókat. A kormánypártok azonban nem foglalkoztak a kritikákkal. Sajnos az adatok azt mutatják, hogy ez komoly hiba volt. 
 
A trafikokban dolgozók biztonsága azután kezdte el foglalkoztatni ismét a közvéleményt, miután múlt szerdán, brutális kegyetlenséggel meggyilkoltak egy fiatal dohányboltban dogozó lányt Kaposváron. Az elkövetőt példás gyorsasággal elfogta a rendőrség. Mivel azonban az elkövetés pillanatában még nem volt 20 éves, így legfeljebb 20 év börtönt kaphat, jó magaviselet esetén akár 14 év után már ki is szabadulhat.
 
A gyilkosság óta számos dohánybolt már önhatalmúlag eltávolította a fóliát. Lázár János egyelőre még rendőrségi hatástanulmányokat vár az ügyben. Bízunk benne, hogy az értelmetlen szabály eltörléséig, nem történik újabb tragédia.