Lemondott Ács polgármestere

Lakatos Béla politikai támadásokkal és a Fidesz félelempolitikájával magyarázta döntését.

Az MTI a lemondás kapcsán arról számolt be, hogy májusban felkerült a világhálóra egy hangfelvétel, amelyen a polgármester durva hangon beszél egy iskolai értekezleten. „Elvágom a torkát, azt mehet a picsába” – hallható a polgármester szájából a felvételen.

"Elvágom a torkát, azt mehet a picsába!"

Ordenáré módon beszélt a pedagógusokkal és a képviselő-testülettel is Ács momentumos polgármestere. A település felháborodott az eseten, Lakatos Béla pedig elmenekült az N1TV stábja elől.

Ezt követően helyi lakosok egy csoportja aláírásokat gyűjtött, hogy a testület határolódjon el a városvezetőtől – írja az MTI.

Lakatos Béla, aki korábban nyolc évig iskolaigazgatóként dolgozott, az országgyűlési képviselő-választások után egyszer már bejelentette lemondását, mert a Momentum színeiben induló (2015-ben lépett ki a Fideszből) jelöltként a városban csak a harmadik helyet szerezte meg, és úgy gondolta, hogy az ácsiak nem értékelték a településért végzett 16 éves munkáját. Néhány nap múlva azonban megváltoztatta döntését.

Lakatos a lemondását hétfőn jelentette be a Facebook-oldalán. Bejegyzésében azt írta:

„a politikai támadások, az egyéni érdekek és sérelmek így tönkre tudják tenni egy fejlődő kisváros mindennapjait”.

Kifejtette, szerinte „amikor egy települést már hátrányok érnek azért mert, vezetője határozottan kiáll a demokratikus értékek mellett, és a hivatali rendszer döntéseit a félelem légköre irányítja, nem a szakmaiság, az az ország elveszett ország”. Hozzátette:

„ma Magyarországon a fortélyos félelem igazgat”.

A bejegyzés alatt a hozzászólók többsége a lemondott polgármester mellett állt ki.

Lakatos a 444-nek azt mondta: már annyira szorította a várost a Fidesz félelempolitikája, hogy a helyiek érdekében jobbnak látta félreállni.

„Ma a vidék magyarországán hiába fejleszt az ember nyolc évig a várost, elmeszelik, ha nem fideszes, és ki mer állni a hatalommal szemben”

- fogalmazott.