Aláírásgyűjtéssel tiltakoznak a miskolci rabkórház ellen

Az Orbán-kormány a lakosság megkérdezése nélkül döntött a rabkórházról.

A Jobbik politikusa kedden bejelentette: aláírásgyűjtést indítanak, hogy a lakossággal együtt tiltakozzanak a Miskolcra tervezett rabkórház ellen. Mint mondta, a Fidesz minden szinten semmibe vette a miskolciakat, borsodiakat: az Orbán-kormány akkor, amikor a lakosság megkérdezése nélkül döntött a rabkórházról, a miskolci városvezetés pedig akkor, amikor a döntést szemrebbenés nélkül letagadta.

Jakab Péter szerint a lakosságnak joga van véleményt formálni, kiket lásson el a jövőben a megyei kórház: az itt élőket, vagy az ország bűnözőit? „Senkinek ne legyen kétsége, ha a rabkórház megvalósul, nem a helyieket fogják soron kívül ellátni, hanem a bűnözőket, akik miatt még hosszabbak lesznek a várólisták. A rabokra jut pénz, a borsodiakra nem” - fogalmazott a frakcióvezető.

A Jobbik képviselői minden hétköznap reggel 8-tól 10-ig a megyei kórház előtt, 16-tól 18 óráig pedig a Búza téri aluljárónál gyűjtik az aláírásokat, aki pedig interneten keresztül szeretne tiltakozni, az a rabkorhaz.jobbik.hu oldalon írhatja alá a Jobbik petícióját, tájékoztatott Jakab Péter.