Brenner Koloman: Az alapfokú oktatás és az egészségügy további romlását idézi elő a fideszes pótköltségvetés!

Brenner Koloman: Az alapfokú oktatás és az egészségügy további romlását idézi elő a fideszes pótköltségvetés!

"Miután a 2022 nyarán a fideszes többség által megszavazott 2023. évi költségvetést már harmadszor kellett korrigálni, amivel kapcsolatban felelős konzervatív politikai közösségünk már a vitában figyelmeztetett arra, hogy teljesen irreális adatokkal és előrejelzések alapján készült, lássuk, hogy milyen politikai értékválasztást tükröz a tegnap benyújtott változat, különös tekintettel az alapfokú oktatásra és az egészségügyre.

Megállapítható, hogy az európai rekordmagasságú ÁFA, és további adók kivetésével a kiadási oldalt ugyan 35 százalékkal megnöveli a fideszes kormány, de az arányokban továbbra is látható a tudás- és értelmiségellenes vonulat és értékválasztás, valamint továbbra sincs meg annak az 50 százalékos azonnali pedagógus béremelés fedezete, amelyet csak nulladik, első lépésnek tekintünk a teljes magyar oktatási rendszer, óvodától egyetemig tartó modernizálása irányába.

A klebelsbergi konzervatív fordulat keretén belül, amelyben a mi politikai közösségünk hisz, nemcsak a közoktatásra, hanem a felsőoktatásra is kiemelt figyelmet és támogatást kell juttatni a jelenlegi nehéz gazdasági és szociális válságban.

Ez a valódi konzervatív politika, és értékválasztás!"

- írja Facebook oldalán Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.