F1: Az intenzív osztályra szállították Alex Albont

F1: Az intenzív osztályra szállították Alex Albont

A Williams csapat thaiföldi versenyzőjét vakbélgyulladással szombaton vitték kórházbaEmiatt kénytelen volt kihagyni a hétvégi Olasz Nagydíjat. Albon állapotáról nem érkezett több hír, mivel egyszerű rutinműtétről volt szó, így nem volt ok az aggodalomra

- írja a Telex.

Hétfő délután azonban a Williams csapat kiadott egy közleményt, melyből kiderült, hogy „nem várt komplikációk léptek fel az altatásnál” a műtét után. A közlemény szerint 

a monzai San Gerardo kórházban elvégzett műtétet követően összeomlott Albon légzése, ezért a thai pilótát intubálni kellett, és át kellett szállítani az intenzív osztályra.

Szombatról vasárnapra szerencsére sokat javult a 26 éves pilóta állapota, így vasárnap már le tudták venni a lélegeztetőgépről. Azóta elhagyhatta az intenzív osztályt, kedden pedig várhatóan haza is engedik a kórházból. 

A Williams istálló úgy véli, a következő futamon, az október 2-án rendezett Szingapúri Nagydíjon Alex Albon már ott lehet majd a rajtrácson.

Távollétében az F2 2019-es és a Formula-E 2021-es bajnoka Nyck De Vries helyettesítette a Williamsnél a hétvégi Olasz Nagydíjon. A holland pilóta kisebb bravúrt bemutatva élete első futamán kilencedik helyen ért be a mezőny leggyengébb autójának számító Williamsszel, míg a csapat másik pilótája, Nicholas Latifi csupán 15. lett.