Kiakadtak az állatvédők egy egzotikus kávézón

A tartási körülményektől leesett az álluk.

Facebookon számolt be az Állatvédőrség arról, hogy az egyik fővárosi kávézóban megállapításaik szerint rendkívül rossz körülmények között tartják az állatokat.

A poszt szerint a tartási körülményeket látva „a kezdeti gyomorgörcsök helyére sokk lépett”. Hosszasan sorolták, hogy az állatsimogatás és a kávézás élményét összekötni hivatott helyen milyen szakszerűtlenül bánnak az állatokkal:

"Az ölünkbe pottyant minden pillanatos vemhes, koszos tengerimalacnál már teljesen lesápadtunk. Ilyen stressznek kitenni egy ilyen állatot, arról nem is beszélve, hogy a kávézóban a kengurukkal tartják együtt. Mi vár a kölykökre, ha két kenguru lábai mellett jönnek a világra? Egyáltalán miért is vemhes ez az állat?"

- tették fel a kérdést. Azt is írták, hogy megpróbálták volna kivásárolni az állatot, de végül nem kapták meg.

Ma az Állatmentő Szolgálattal délutáni kávézásra mentünk.... A kezdeti gyomorgörcsök helyére sokk lépett. A kávézóba...

Közzétette: Állatvédőrség – 2017. október 24.

„A fényképek az elmúlt pár napot ölelik fel a kávézóban. Ha nem tudtad elképzelni, hogy hogy aszalódhat csonttá a gekkó, akkor most megmutatjuk. Deguk élelem és víz nélkül, kicsi és mocskos terkók, malac, akinek a lábai szétcsúsznak a parkettán, leguán, aki a dolgozó elmondása alapján néha a plafonra rögzített vastagabb faágról bizony az asztalra pottyan, arra ami néha zsúfoltságig van poharakkal, igazából ha leguán széklet köt ki a kávédban még hálás is lehetsz, mert nem kompletten az állat esett bele... és a nyitott ablak, amin bármikor kislisszolhatnak... Zsákmányállatok a ragadozóikkal egy légtérben." - írták.

Az Állatvédőrség szerint tehát a tartási körülmények kritikán aluliak. A kávézót, amit konkrétan nem neveztek meg, egyébként minimum 750 forintos kötelező fogyasztással lehet csak látogatni – ez az üzletpolitika is elég sokatmondó.

Számoljatok velünk, mert a sarkatokban leszünk! - figyelmeztetett az állatvédelmi szervezet.