„A NERsevik urak bolsevikabbakká váltak a bolsevikoknál”

„A NERsevik urak bolsevikabbakká váltak a bolsevikoknál”

Somogy megye 2-es számú választókerületében folytatta országjárását Jakab Péter. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje Ander Balázs alelnökkel tartott utcafórumot Nagyatádon és Barcson, aki a körzet egyéni jelöltjeként készül megmérettetni magát a kormánypárti indulóval szemben.

Jakab Péter a Nagyatádon összegyűlt helyiek előtt arról beszélt, míg ő járja az országot és személyesen hallgatja meg az embereket, addig Orbán Viktorra hiába várnának a választói, mert ki sem jön a budai Várból, csak letekint a népre és olykor valamilyen plakáton konzultálgat.

De aki a valóságot nem látja, az alakítani sem tudja

- hívta fel a figyelmet.

A Jobbik elnöke szerint hiába él olyan kép a Fideszben, hogy Magyarország annyira jó hely, hogy ide már a németek is jönni akarnak, valójában ha Günther idejönne Münchenből és megtudná, hogy az átlagbér nem hetente, hanem havonta jár, rögtön visszafordulna.

A magyar kormány képzeletbeli valóságtudatára és álharcaira utalva az ellenzéki politikus rámutatott arra, hogy olyat még nem hallott senkitől, hogy őt meg kellene védeni Brüsszeltől.

Ellenben az nagyon is valóságos – tért ki Jakab -, hogy Magyarországon a rossz egészségügy és a túlterheltség miatt

tízből hat magyar férfi soha nem lesz nyugdíjas.

Nagyatádi gyerek vagyok, az őseim is ebben a temetőben nyugszanak – ezt már Ander Balázs mondta a fórumon, hozzátéve, hogy a gyökerei kötelezik őt arra, hogy szolgálja az itt élőket. A képviselő szerint a mostani kormány ellopja nem csak az emberek jövőjét, hanem az unokáikét is, neki pedig legalább „15 ezer jó oka” van arra, hogy harcoljon – utalt arra, hogy a legutóbbi választásokon 38 százalékot ért el jobbikos indulóként, ami azt jelenti, hogy az ellenzéki választók 80 százaléka őt támogatta.

Elég volt a cselédsorból! A dél-somogyiak többet érdemelnek!

- jelentette ki Ander Balázs, kitérve rá, hogy ma olyan állapotban van az egészségügyi ellátás, hogy anyagi okokból inkább levágják az emberek lábait ahelyett, hogy hosszasan gyógyítsák őket.

Ander Balázs bírálta, hogy míg az olyan javaslataikat, melyekkel segíthettek volna az embereknek – ilyen például az állami bérlakásprogram a fiatalok részére – a Fidesz-kormány nem támogatta, ellenben ha egy multinacionális cég terjeszkedni akar, akkor azt kérdés nélkül megteheti. Rámutatott: bármennyit lehet új munkahelyekről és magasabb bérekről beszélni akkor, ha az utak állapota olyan silány, hogy elriasztja a beruházókat, tehát eleve szükségesek lennének az infrastrukturális fejlesztések.

Van itt minden, csak nem kéne ellopni

Itt minden megvan: a föld, víz, az emberek szorgalma, sőt a rengeteg befizetett adó is, már csak egy olyan kormány kellene, ami nem lopja el a pénzt – ezt már Barcson mondta Jakab Péter az ott összegyűlt helyi lakosok előtt.

A pártelnök arról beszélt, nagyon helyes, ha a boltból egyetlen kiló kenyeret sem szabad ellopni, de ha ez így van, akkor ne lehessen a Mátrai erőművet és a Balatont sem. A politikus ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy szerinte az Orbán-család az elmúlt évtizedben 15 milliárd forintra tett szert, ami havonta 180 millió forintos bevételt jelent.

Én nem azért jöttem a politikába, hogy az elmúlt harminc évet folytassam, hanem azért, hogy új korszakot nyissak – közölte Jakab.

Ander Balázs a pártelnököt követő felszólalásában azt mondta, nem akar cseléd lenni a saját hazájában, és ez alapján neveli saját gyermekeit éppúgy, ahogy másfél évtizedes pedagógusi pályája során tette mások gyermekeivel is. Az országot sújtó kivándorlási hullámra kitérve jelezte azt a szomorú jelenséget, hogy

ma már egy osztálytalálkozót sem igazán lehet megszervezni, annyian vannak külföldön.

Ander szerint a nép már bizonyított, hogy szorgalmasan tud dolgozni, és ehhez a természeti adottságok is rendelkezésre állnak, a kormányzat mégsem ér el eredményeket. Példaként említette a babócsai termálvíz esetét, ami ahelyett, hogy turisztikai vonzerővel bírna, egyszerűen belefolyik a Rinya folyóba.

Mint mondta, a választókerület 77 településéből 15-ben nem éri el az átlagkereset a havi 100 ezer forintot, ami elképesztő szegénységet jelent. Ander az Orbán-kormányt „NERsevik” rendszernek nevezte, és szerinte „az urak már bolsevikabbak a bolsevikoknál”.

Letöröltek minket a térképről, elfeledkeztek rólunk – jelentette ki a képviselőjelölt, aki arra készül, hogy az ellenzéki előválasztást követően közös ellenzéki jelöltként egyéni mandátumot szerez – nem az ellenzékben, hanem az új kormányoldalon.