Ismét hatalmas árvíz sújtja Sydney-t, tízezreknek kell elhagyniuk otthonaikat

Ismét hatalmas árvíz sújtja Sydney-t, tízezreknek kell elhagyniuk otthonaikat

Tízezreknek kellett elhagyniuk az otthonukat Sydney nyugati oldalán, miután a hirtelen lezúduló sok eső nyomán árvizek alakultak ki Ausztrália legnagyobb városában - írja a BBC.

A lap tudósítása szerint az áradások több utat is járhatatlanná tettek.

A meteorológiai szolgálat közölte, 200-350 mm-nyi eső hullott rövid idő alatt egyes területeken. Vasárnap éjjel ráadásul további csapadék várható.

Eddig 18 kilakoltatási utasítást adtak ki a hatóságok, de továbbiak is várhatók az elkövetkező órákban. A Reuters cikke szerint 29 embert mentettek ki az árvizek elől.

Stephanie Cooke, Új-Dél-Wales állam vészhelyzetekért felelős minisztere azt mondta, hogy a helyzet gyorsan változik, és számos helyen fel kell készülniük arra a lakosoknak, hogy hamar kell majd elhagyniuk otthonukat. Azt is hangsúlyozta, hogy ezúttal olyan területek is érintettek lehetnek, amelyeket korábban nem ért el árvíz. Mindenkit arra kértek, hogy a nem létfontosságú utaikat halasszák el.

Mint arról beszámoltunk, Sydney-ben legutóbb márciusban volt hasonló katasztrófa, akkor az áradások következtében húszan meghaltak.