Továbbra is megvonná tőlünk az uniós forrásokat az osztrák kancellár

Azt azonban elutasította, hogy tagja lenne az "Orbán-koalíciónak". Elmondása szerint nem hagyja, hogy a mostani lépések kapcsán 
"összehasonlítsák olyasvalakivel, aki nem fogad be menekülteket, nem látja el őket rendesen, és nem folytat le velük szemben méltányos eljárást". 
A kancellár továbbá arról is beszélt, hogy kitart azon álláspontja mellett, hogy uniós pénzeket vonjanak el azon országoktól, amelyek nem vesznek részt a migránsválság megoldásában.
 
Természetesen az osztrák kancellár tökéletesen értelmetlen oldalcsapása után nem váratott sokáig a Szijjártó Péter magyar külügyminiszter tökéletesen értelmetlen visszacsapása sem:
 
"az osztrák kancellár tovább folytatja szánalmas hazugsághadjáratát Magyarországgal szemben. A buta vádakat visszautasítjuk, Magyarország mindig is befogadta a menekülteket, de a gazdasági bevándorlókat nem fogadja be"
 
- áll a láthatóan durcás lelkiállapotban megfogalmazott közleményben.
 
Láthatóan a Fidesz és a kormány sajtóosztályainál már bevett gyakorlat, hogy legyen az ellenzéki párt, szervezet, civil szervezet stb, vagy külföldi kormányzat, miniszterelnök, kancellár, fejes - a magyar kormány és pártok úgy érzik, mindenképpen reagálniuk kell valamit, általában a fentihez hasonló, már-már inkább röhejes kormányzati chat formájában.