Z. Kárpát Dániel: Segítséget a fogyatékkal élő és autista gyerekek számára!

Z. Kárpát Dániel: Segítséget a fogyatékkal élő és autista gyerekek számára!

"A Magyarországon fogyatékkal vagy autizmussal élő gyermeket nevelő családok életét nagy mértékben megkönnyítő határozati javaslatot adtunk be! A speciális intézmények csekély száma miatt több ezer család kénytelen napi rendszerességgel a lakóhelyétől távoli, adott esetben más településen található oktatási intézménybe szállítani a gyermekét" - írja Facebook-bejegyzésében Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerint ugyanezzel a problémával szembesülnek azok a magyar családok is, ahol tartós egészségromlás miatti gyógykezelésre kell rendszeresen eljuttatni egy vagy több családtagot.

"A korábban érvényesíthető 21 Ft/km utazási költségtérítés mára azonban csak a felmerült kiadások töredékét fedezi, a brutális mértékű infláció és a rezsiárak elszabadulása mellett egyre több érintett családban lehetetlenülhet el a szükséges fejlesztés vagy akár kezelés miatti szállítás lehetősége"

- emelte ki Z. Kárpát.

A jobbikos politikus egyúttal jelezte, javaslatuk mintegy két és félszeresére növeli az útiköltségtérítést. Bár ezzel az érintettek problémái egyáltalán nem oldódnak meg, legalább a fizikai lehetőséget megkapják arra, hogy segítséghez juthassanak - fogalmazott.

Z. Kárpát. Dániel posztját azzal zárta, kíváncsian várja, hogy a témáért felelős parlamenti bizottság hajlandó-e segíteni az érintetteken.