Az orosz propaganda bűvöletében élt az esztergomi robbantó

Az orosz propaganda bűvöletében élt az esztergomi robbantó

Nagyrészt oroszpárti, antiszemita és Amerika-ellenes összeesküvés-elméleteket és velük kapcsolatos radikális véleményét osztott meg a közösségi médiában a magát is felrobbantó, körözött férfi, aki miatt meghalt egy TEK-es és többen megsérültek.

Szerkesztőségünk megtalálta a szerda esti robbantás elkövetőjének feltételezett közösségi oldalát. Az illető nem volt túl szociális alkat: közösségi oldalán 52 ismerőse volt. Ezen kívül családi kapcsolatok terén sem állt túl jól a férfi, hiszen saját bevallása szerint egyedülálló volt. Ezzel még nem is lenne semmi baj, de a robbantó hírfolyamában döbbenetes dolgokra leltünk.

Az esztergomi robbantó Facebook-oldalán 2015-ig szokványos tartalmakat osztott meg. Az őrület néhány év szünet után 2022-ben kezdődött.

A feltételezett elkövető szélsőségesen nyugatellenes világnézettel rendelkezett. Főleg Amerikát és Németországot szidta, de mindenbe beleszőtte antiszemita gondolatait. Közösségi oldalán leginkább olyan orosz propagandát terjesztő oldalakról osztott meg hamis információktól hemzsegő cikkeket, mint az oroszhirek.hu, a topwar.ru és a topcor.ru. Szenvedélyesen drukkolt Putyinnak Ukrajna leigázásához, és a Németország által az ukránoknak adott német tankok mögött is a zsidókat sejtette.

A németek csak "friccek", az ukránok csak "ukik" voltak sajátos szóhasználatában.

A maga mellett egy TEK-est is halálba vivő esztergomi robbantó idült örömmel írt a háború szörnyűségeiről:

Ha majd azt hallod, hogy esetleg egy ilyen fostalicska kilőtt egy orosz tankot, mert hát erre mindig van esély , abban biztos, hogy nem uki zsidó patkányok ültek ! Na hadd hulljon a férgese ! 🙂

A teljes magyar és európai politikai elitet összefüggésbe hozta a zsidókkal.

Antiszemita kirohanásai során egy kalap alá vette Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet.

Ezzel kapcsolatban ehhez hasonló gondolatai voltak:

Szeretem az ilyen tömeggyilkos zsidó likvidálási listákat! Kezdődjön már a karóbahúzogatós likvidálási program , hogy feltudjunk építeni egy boldogabb, békésebb, zsidómentes jövőt!

Gúnyos, cinikus stílusú szövegekkel festette ismerősei elé az atomháború rémét.

A világ esetleges pusztulásáról úgy beszélt, mintha az a legjobb vicc volna.

Ilyen jövőtől félt a saját világnézetének rabjává vált, közveszélyes férfi.

A férfi által megosztott karikatúrán a szélsőjobboldali világnézet toposzainak garmadája lelhető fel.

A Hírcsárda úgy látszik, kifogott az amúgy is súlyosan korlátolt ítélőképességén.

Úgy vélte, több Orbán Viktor is van. Egy nem elég?

A laposföld elmélettel is viccelt, de az sem zárható ki teljesen, hogy még ebben is hitt.

Minden összeesküvés-elmélet terítékre került, kb. csak az UFÓ-kban nem hitt.

Már csak hab a tortán, de a globális felmelegedésben sem hitt, amire bizonyítékul a havas kertjéről készült képet osztott meg. Érdekes módon pont 2022. április 3-án a hazai országgyűlési választás napján.

(Címlapkép: Facebook)