Esztergomban magára robbantotta a házát egy körözött férfi, egy TEK-es is meghalt

Esztergomban magára robbantotta a házát egy körözött férfi, egy TEK-es is meghalt

Az M1 aktuális csatorna késő esti híradójában elhangzott, a helyszínen továbbra is tart a rendőrségi akció, a robbantás helyszínét a rendőrség hermetikusan lezárta. A robbantással kapcsolatban hivatalosan megerősített információk továbbra sincsenek, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjének ígérete szerint hamarosan hivatalos közleményt adnak ki.

A közmédia értesülései szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol egy - a nap folyamán folyamatosan robbantással fenyegetőző – zavart férfi felrobbantott egy ismeretlen tárgyat, feltehetőleg egy gázpalackot – hangzott el a híradóban. Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben: hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt – írja az MTI.

A közmédia tudósítója az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a robbantás Esztergom nem túl sűrűn lakott részén történt szerda délután és sajtóhírek szerint egy gázpalackot robbantott fel úgy, hogy annak környékét előtte benzinnel fellocsolta – tette hozzá az M1 tudósítója.

A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a katasztrófavédelem is.

A közmédia munkatársa több szirénázó mentőautót is látott a helyszínen, és elmondta, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai senkit sem engednek a helyszín közelébe.

Az esztergomi kórházban ágyakat tettek szabaddá, orvosokat hívtak be, az MTI tudósítója a helyszínről azt közölte, a robbantás környékét 300 méteres körzetben lezárták.

A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt.

Információk szerint a környéken élők további robbantásoktól tartanak, de az M1 tudósítója elmondta – tekintettel arra, hogy a katasztrófavédelem nagy erőkkel van jelen – ettől nem kell tartani.

Információk szerint Pintér Sándor belügyminiszter a kormánypártok kihelyezett frakcióüléséről a robbantás helyszínére érkezett.

Az Origo.hu arról írt, hogy a robbantásnak nincs köze a Fidesz-frakcióüléshez, onnan négy kilométerre történt.

Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető – az eddigi információk szerint – felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt.

Az Országos Rendőr Főkapitányság részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak

Az ORFK kommunikációs szolgálata a Police.hu oldalon azt írta, hogy a Terrorelhárítási Központ egyik munkatársa életét vesztette és többen megsérültek Esztergomban, egy rendőri intézkedés során. "A rendőrség személyi állománya osztozik az elhunyt munkatársunk hozzátartozóinak gyászában" – fogalmaztak. A sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánnak.

Sas Zoltán, a Jobbik-Konzervatívok rendvédelmi szakpolitikusa is részvétét nyilvánította:

Őszinte részvétem a kolléga hozzátartozóinak! A sebesülteknek mielőbbi felépülést kívánok!

(MTI, Címlapkép: Rendőrségi kordon egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd)