Az otthonunkban is használható polarizált gyógyfénylámpákról (x)

Az otthonunkban is használható polarizált gyógyfénylámpákról (x)

A fényterápia segítségével számos egészségügyi problémát lehet kezelni, ennek az eszköze a gyógyfénylámpa. A technika fejlődésével pedig lehetővé vált, hogy ezeket a készülékeket otthon is tudjuk használni.

Hogyan működnek?

Használhatnak vörös fényt, lézert vagy polarizált fényt - most ez utóbbiakról lesz szó. A polarizált fénnyel dolgozó eszközök között már léteznek magyar gyártmányú termékek is, ilyenek az ActiveLight gyógyfénylámpái.

A polarizált fény a hagyományos lámpák által kibocsátottal ellentétben nem szórt fénnyel, hanem koncentráltan a kezelni kívánt területre irányítja a sugarakat. A legmodernebb készülékek nagyobb polarizációval rendelkeznek, a fényhullámok párhuzamos síkokon mozognak, és a hullámhosszok nem esnek egybe. Nemcsak a látható fény segítségével gyógyítanak, hanem az infravörös tartomány egy részével is.

Az alacsony energiasűrűségnek köszönhetően a bőrrel kapcsolatba kerülve azonnal kémiai reakcióba lép a szervezetünkkel, és egy sor olyan folyamat veszi kezdetét, amely előnyösen hat az egészségi állapotunkra. Ezt nevezzük biostimulációnak. Ennek révén a fény hatására a hajszálerek és a véredények kitágulnak, több oxigénhez jutnak a sejtek, így sejtszinten kezdődik meg a gyógyulás.

Lehetséges felhasználási területek

A fénnyel való gyógyításnak több ezer éves hagyománya van az orvoslásban, hiszen már az ókori Egyiptomban is használták a napfény erejét egyes betegségek kezelésére. Bár tudományos magyarázattal akkoriban még nem tudtak szolgálni, az eredmény felől nem volt kétség, így végül az arab orvosok kezdték rendszeresen alkalmazni a fényt a gyógyítási eljárásokban.

Később, ahogyan fejlődött az orvostudomány és a technológia, megjelentek a mesterséges fényforrások, és szépen lassan kifejlesztették azokat a korszerű eszközöket, amelyeket ma használhatunk.

A fény elsődleges gyógyászati felhasználása a fájdalomcsillapításban, a különféle bőrbetegségek kezelésében és a gyulladáscsökkentésben jelenik meg. Bőrsérülések, sebek, fekélyek esetén ugyanúgy megmutatja kedvező élettani hatásait, mint ahogyan a nyálkahártya elváltozásainál is: így képes például az aftákat és a herpeszt is gyógyítani.

Jelentős eredményeket értek el vele a mozgásszervi és ízületi panaszok kiegészítő kezelésében is.

Miért jó otthon használni?

Korunk innovatív gyógylámpái komfortos és biztonságos használatot biztosítanak, kis méretük pedig lehetővé teszi, hogy ott végezzük velük a kezeléseket, ahol csak szeretnénk. Célszerű minden esetben szakorvossal is konzultálni az állapotunkat illetően, és az ő javaslatai szerint végezni a fényterápiát.

A polarizált lámpákkal elérhető hatás nemcsak ránk, emberekre van ilyen kiemelkedő hatással, hanem házi kedvenceinkre is. Az állatgyógyászatban már széles körben alkalmazzák - elsősorban kutyákon és macskákon -, hasonló tünetek esetén, mint a humán területen.

Így tehát lakásunk kényelmében nemcsak számunkra jelentheti a gyógyulást, hanem kis kedvenceinknek is.