Az elmúlt 27 év egyetlen üzletben: Mészáros megveszi Gyárfástól a Nap TV-székházat

Amikor szóba kerül az Echo TV megvásárlása, Mészáros elmondja, hogy a televíziót jelenlegi működési helyéről a Nap TV egykori Angol utcai székházába kívánja átköltöztetni. Az épületet ugyanis

megvásárolja Gyárfás Tamástól.

Szerződést ugyan még nem írtak alá, ám az üzletre már "kezet fogtak." Az üzletembernek a "szakértők" azt mondták, az ingatlan "tökéletesen alkalmas az előrelépésre".

Ez talán így is van, ám az adásvétel kapcsán felmerül néhány kényelmetlen kérdés. Az épületet a 2017-es vizes vb-t lebonyolító állami cég, a Bp2017 Nonprofit kft. március 9-től 1 forintos jelképes díjért bérli Gyárfás Tamás cégétől. Ennek fejében vállalták az ingatlan felújítását. Gyárfás tavaly áprilisban azt nyilatkozta, "azoknak a szobáknak a festése már megkezdődött, amelyeket mielőbb igénybe kívánnak venni”. Vagyis a munkálatok már tavasszal folytak, így valószínű, hogy már meglehetősen előrehaladott állapotban lehetnek.

Jelen állás szerint viszont úgy néz ki, hogy

az állami költségen kiglancolt épületet Gyárfás jó áron továbbadta Mészáros Lőrincnek.

Az üggyel kapcsolatban a következő kérdéseket tettük fel a vizes világbajnokság szervező bizottságának:

  • Hol tartanak jelenleg a felújítási munkálatok?
  • Mennyi pénzbe kerültek ezek a munkálatok?
  • A bérleti szerződés 2017. december 31-ig szól. A szerződést felbontották már?
  • Ha a bérleti szerződést felbontják, Gyárfás Tamás cégének ki kell-e fizetnie a felújításra eddig fordított összeget?
  • A tervek szerint ebben az ingatlanban kapott volna helyet a Bp2017 Nonprofit kft irodája. Ha MészárOs Lőrinc megveszi az épületet, és oda az Echo Tv fog költözni, hol kapnak helyet a vízes világbajnokság szervezői?


Cikkünket frissítjük, amint kérdéseinkre választ kapunk.

 

Update: Gyárfás kifizeti a felújítás költségeit

Gyárfás Tamás a Népszavának nyilatkozva leszögezte: amennyiben az üzlet létrejön, akkor

 

a felújítás költségeit megtéríti az állami tulajdonban lévő Bp2017Nkft-nek.


Az azonban már most magabiztosan kijelenthető, hogy az elmúlt két és fél évtized magyar nyomorúsága még soha nem sűrűsödött össze olyan, művészi tömörségű pillanatba, mint, amikor

a fideszes kormányzás idején közpénzből épített cégbirodalom feje átveszi a szocialista kormányzás idején közpénzből épített cégbirodalom fejétől az épület kulcsát.

A történet akkor lenne igazán kerek, ha a Nap-kelte egykori legendás panelrokokó díszleteit, a bőrfoteltől a műpálmán és a dohányzó asztalon át a szőnyegig egy az egyben átvenné a megújuló EchoTV, a kereszttűzben pedig az Origo, a TV2 , a 888, és a Ripost munkatársai szegeznék falhoz a fideszes politikusokat a Jobbik és a baloldal összefogásáról szóló kérdéseikkel. Akkor Forró Tamás elégedetten paksolgathatná meg Habony Árpád vállát: "Jól eltanultátok, hogyan kell ezt csinálni, fiúk. Bár a G. Fodor srácai azért öltözhetnek kicsit igényesebben..."