Az év minden napján emlékezünk

 
 
Július 11-én, szombaton délután 3 órakor a ráckevei Duna-parton gyülekeztek a ráckevei jobbikosok, valamint az Új Magyar Gárda tagjai.
„Bizonyára sokakban felmerülhet a kérdés, miért pont július 11-én avatunk Trianon-emlékművet? Ennek nagyon egyszerű technikai okai vannak, de őszintén mondom, picit örülök neki, hogy nem június 4-én adtuk át ezt a gyönyörű követ. Mondom ezt azért, mert véleményem szerint június 4-e minden magyar érzelmű ember számára Nemzeti Gyásznap.  De ez az egyetlen gyásznap kevés annak a fájdalomnak a tükrözésére, amit mi valójában érzünk Trianon kapcsán. Talán túlzás nélkül állíthatom, hogy nekünk az év 365 napján valamilyen formában megjelenik a tragédiánk szörnyű emléke. Így ma, július 11-én is.  Amíg az év minden napján emlékezünk, és nem veszítjük el a hitünket, hogy egyszer újra az anyaországhoz tartoznak majd az elszakított területeink, addig van jövőnk. "
-mondta el Magyar Péter választókerületi elnök a jelenlévőknek.
 
Tarnavölgyi Zoltán választókerületi szervező a pozsonyi csata előzményeit és részleteit vázolta fel a megemlékezésen, kihangsúlyozva, hogy mindannyian szívjuk magunkba a magyar történelem eseményeit. Törekedjünk arra, hogy a történelem hamisításnak ne legyünk áldozatai. A pozsonyi csata is egy méltatlanul elfeledett, a magyarság életben maradásának szempontjából döntő jelentőségű, dicsőséges győzelem volt. 
 
A megemlékezés zárásaként Magyar Péter elszavalta, Sajó Sándor Magyar ének 1919-ben című versét.