Az Iszlám Állam kiirtására tette fel életét az iraki Rambo

A 40 éves iraki férfi az Ali Imám Brigád nevű síita milíciában harcol, és saját bevallása szerint az egész életét arra tette fel, hogy ott irtsa az IÁ fegyvereseit, ahol csak tudja. A 190 centis, hegyomlás alkatú harcos nem marad el könyörtelenségben az Iszlám Államtól. Előszeretettel fényképezkedik hatalmas rohamkésekkel, fejszékkel, és kardokkal. Állítólag ezzel aprítja fel a kezébe került dzsihádistákat. A fickó körül egész legendárium alakult ki, ezek szerint elit alakulatával már
1500 IÁ harcossal fegyveressel végeztek.
Al-Rubajét Irakban valóságos nemzeti hősként ünneplik, sokan
a Halál Angyalának" (Abu Azrael), vagy "iraki Rambónak" hívják. 
A Facebook-on számos rajongói oldala van, több tízezer követővel. A róla szóló videókat több millióan látták már. Amennyire híres harcosként, annyira keveset tudni a háború előtti életéről. Egyes források szerint egyetemi tanár volt, és öt gyermekes családapa. Fiatal korában állítólag országos taekwando-bajnokságot is nyert. Először az amerikai inváziós sereg ellen ragadott fegyvert a "Mahdi hadserege" nevű síita radikális szervezet tagjaként, amikor pedig az Iszlám Állam lerohanta Irak északi részét, ellenük kezdett el harcolni. 
 
Mások azt állítják, Abu Azrael csak egy jól felépített legenda, az iráni propaganda-gépezet eszköze. Tény, hogy a videói tökéletesen profi anyagok, szívesen és összeszedetten nyilatkozik, jó humora van, és, ha éppen nem dzsihádistákat darabol fel, kifejezetten jó kedélyű, humoros fickónak tűnik. A hardcore iszlamista múlttal bíró harcos ügyel arra is, hogy az ország minden vallásának követője azonosulhasson vele: 
"Istennek hála, szunnitákkal, keresztényekkel és jazidikkal is együtt harcolok. Számomra ez megtiszteltetés."
 
 
Akármi is az igazság, a marcona harcos sok ezer embernek ad reményt. Jelszava: "illa tahin", vagyis "csak a por" (maradhat az IÁ-ból). A mottót pólóra nyomtatják, sokan magukra tetoválják, hajukba nyíratják. Abu Azraelről rajzfilm, videójáték, sőt, egy popsláger is született.
 
 
 
 
 
Az Iszlám Állam persze nagyon örülne, ha el tehetnék láb alól, állítólag külön vadásznak is rá. Ő azonban azt mondja, nem fél a haláltól. "Ha az a sorsom, hogy a Daes (az IÁ arab rövidítése) irtása közben haljak meg, akkor elfogadom. Ez csak megerősít abban, hogy megvédjem a védtelen iraki embereket".
 
A Halál Angyala nemrégiben a Jemenben emberi jogsértések garmadáját elkövető, valóságos népirtást rendező Szaúd-Arábiának is üzent, azt ígérve nekik, hogy "elmegy értük Jemenbe, vagy bárhova."