Politikai és nem szakmai okok miatt rúgták ki a koalícióból Újbuda jobbikos képviselőjét

Politikai és nem szakmai okok miatt rúgták ki a koalícióból Újbuda jobbikos képviselőjét

Parázs vitáktól sem volt mentes a megváltozott összetételű, de továbbra is baloldali irányítású újbudai közgyűlés. A testületi ülésen egyebek mellett döntöttek a kerület fásításáról, környezetvédelmi kérdésekben, de szóba került a kelenvölgyi kisposta bezárása is.

Bába Szilvia a Jobbik önkormányzati képviselője arra is felhívta a figyelmet, hogy más kerületekben már megkezdődtek az egyeztetések a posták megtartásáról. A jobbikos önkormányzati képviselő ezután a 25 fős képviselő testület minden tagjával alá szerette volna íratni a kelenvölgyi posta újranyitása érdekében indított petíciót, de a Párbeszéd és a Momentum alpolgármesterei, Barabás Richárd és Erhardt Attila, valamint a DK frakcióvezetője, Varga Gergő és a fideszes Csernus László nem támogatta a lakossági kérésre kezdeményezett aláírásgyűjtést.

A Jobbik képviselője a Zöld Pólus frakció tagjaként vett részt az újbudai koalícióban, de szemléletbeli különbségek miatt távoznia kellett. Bába Szilvia szerint a bizottsági helyek újra osztása lehetett az egyik ok amiért kirúgták a koalícióból.

Barabás Richárd alpolgármester azonban úgy vélte, a jobbikos képviselőnek a politikai tevékenysége miatt kellett távoznia a koalícióból.

Szintén jelentős vita alakult ki, hogy Újbudán miként pótolják a veszélyességük miatt kivágott fákat. A kerületi rendelet szerint a kivágott fa törzsátmérőjének másféleszerese kell, hogy legyen az új fának, de az újbudai vezetés javaslata alapján a jövőben nem a törzsátmérőt veszik alapul, hanem a darabszámot, vagyis adott esetben egy 40-50 éves kivágott fát elég egy 1-2 éves facsemetével pótolni. A Jobbik képviselője ezt elfogadhatatlannak tartja, mert ez nagymértékű visszalépés az eredeti rendelet szigorú szabályozásához képest, ennek ellenére a baloldali koalíciós pártok képviselői mind támogatták a javaslatot.