A család az első: Matolcsy György fiának cége közel 300 milliós támogatást kapott a kormánytól

A család az első: Matolcsy György fiának cége közel 300 milliós támogatást kapott a kormánytól

A Balaton Bútor közel 574 millió forintos beruházása 287 millió forintot meghaladó állami támogatást kapott - derült ki a külgazdasági és külügyminisztérium által szervezett versenyképességi program támogató okiratainak csütörtöki átadóján. 

A Balaton Bútor Kft. csaknem 574 millió forintos beruházása 287 millió forintot meghaladó állami támogatásban részesül. Kalauz Károly ügyvezető igazgató a rendezvényen elmondta, hogy a támogatással egyszerre javul a cég termelékenysége, a gyártás fenntarthatósága és a külföldi versenyképesség. 

A nyertes bútorgyárat 2015-ben Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám vette meg egy olyan hitelből, amit nagybátyja, Szemerey Tamás Növekedési Hital Bankja folyósított, a forrás pedig a Matolcsy György által indított kedvezményes vállalkozási hitelprogramból származott.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz) a veszprémi választókerület képviseletében megköszönte a kormánynak, hogy gyorsan döntött a támogatásról, a bútorgyárnak pedig azt, hogy megtartja 150 munkavállalóját.