A Fidesz és Tarlós SZDSZ-es múltjára emlékeztette a kormánypárti politikust a fővárosi jobbikos

Bálint gazdánál bűn az, ami a Fidesznél érdem?

Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője közleményben reagált arra, hogy Vincze Ágnes, a Fidesz XVI. kerületi politikusa szerint Bálint gazda SZDSZ-es múltja az oka annak, hogy nem hajlandó a részére díszpolgári cím adományozását megszavazni.

Felettébb furcsa ez annak a Fidesznek a képviselőjétől, amely az SZDSZ emlőin nevelkedett. Különösen érdekes, hogy a Fidesz által támogatott főpolgármester, Tarlós István életében egyetlen pártnak volt a tagja, amely nem más, mint a néhai SZDSZ

– emlékeztet Tokody.

A főváros XVI. kerületének képviselő-testülete a fideszes többség révén szerdán utasította el, hogy Bálint György, akit Bálint gazdaként ismert meg az ország, 100. születésnapja alkalmából díszpolgárságot kapjon.

Ha egy fideszesnek a díszpolgárságnál kizáró ok az SZDSZ-es múlt, akkor a főpolgármesterségnél is az?

A XVI. kerületi képviselő-testület újra leszavazta, hogy Bálint György, azaz Bálint gazda díszpolgár legyen a kerületben. Az önkormányzati képviselők között a vita azonban folyatódott a Facebookon is, Mizsei László kerületi LMP-s politikus bejegyzése alatt. A fideszes/fidelitaszos Vincze Ágnes ugyanis két, a NER-re rendkívüli jellemző kiszólással borzolta a kedélyeket.