"Nem költöznek migránsok a kormányüdülőbe" - írta a fideszes képviselő a választások előtt, aztán beköltöztette őket

Kik lehetnek a kormányüdülőt lakó rejtélyes színesbőrűek?

A vasárnap megválasztott fideszes országgyűlési képviselő, Witzmann Mihály néhány nappal a választások előtt az alábbi levelet kapta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől:

Tisztelt Képviselő Úr!

Tájékoztatom, hogy a Magyar Állam tulajdonában lévő Balatonőszödi volt kormányüdülő jelenleg üres, abba nem tervezzük migráns elhelyezését!

Pedig egy ideje komoly őrség vigyáz az elméletileg üres kormányüdülőre. Egy körlevél szerint a Baptista Szeretetszolgálat Venezuelából hazatért magyar felmenőkkel rendelkező személyeket szállásolt el az épületben, de ezt senki nem tudta megerősíteni. Balatonőszöd polgármestere is csak annyit mondott, hogy az üdülő nem tartozik a fennhatóságuk alá és nincsen rálátásuk arra, hogy ott mi történik.

A Baptista és a Máltai szeretetszolgálat sem tudott több információt adni az Előzetes stábjának, de egy helyi horgász érdekes történettel szolgált számukra arról, kik lakhatják jelenleg az üdülőt.

ELŐZETES - Bevándorlók a Balaton partján

A balatonőszödi egykori kormányüdülőben laknak, mindenki mást mond róluk, a Máltai Szeretetszolgálat nem nyilatkozhat velük kapcsolatban, mert titok övezi itt tartózkodásukat.