Bár ne készülne még négy (!) Transformers-mozi. De fog.

Mint tudvalevő, az átváltozós robotok ötlete a Hasbro egyik játékszériájából származik. A cég egy szórakoztatóipari konferencián jelentette be, hogy további négy folytatáson dolgoznak a Paramount filmstúdióval, Michael Bay rendezővel és más partnerekkel.
 
 
Persze miért is ne lenne még négy folytatása az eddig négy részes franchise-nak, ha például a negyedik epizódra, A kihalás korára tavaly világszerte 1,1 milliárd dollárt költöttek a lelkes mozizók. (És megjegyezném: mindezt úgy sikerült, hogy a film értékelése az IMDb-n 5.8…) Persze, nagy biznisz a franchise, mint azt a Halálos iramban esetében is látjuk.
 
Az ötödik Transformers-rész bemutatóját 2017-re tervezik. Az első négy filmet rendező Bay az új filmet producerként gondozza, a rendezőt később választják ki. A forgatás a jövő évben kezdődik, és az is bizonyos, hogy Mark Wahlberg visszatér a produkcióban. Juhú.
 
 
A Paramount korábban már azt is közölte, hogy komplett Transformers-univerzumot hoznak létre, ami tudjuk, mit jelent: spin offokat, azaz a sorozat legnépszerűbb szereplői külön filmeket kapnak majd. Jobb lesz, ha már ma elkezdjük számolni, hányat kell még aludni a filmekig.