A bécsi merénylő Szlovákiából szerezhette a fegyvert és a lőszert

A bécsi merénylő Szlovákiából szerezhette a fegyvert és a lőszert

A heute.at osztrák hírportál szerint Szlovákiából származhat az a fegyver és a lőszer, amelyet a hétfői bécsi terrorista támadás elkövetője használt - írja a népszava.hu.

Az osztrák belügyminiszter szerint minden jel arra mutat, hogy egy merénylő volt

Az osztrák belügyminisztérium szerint semmi nem utal arra, hogy egy második elkövető is részt vett volna a hétfő esti bécsi merényletben - közölte kedden Bécsben Karl Nehammer. A 20 éves merénylő, akivel a rendőrség kilenc perc alatt végzett, négy embert ölt meg, 22 másikat megsebesített.

Roman Mikulec szlovák belügyminiszter nyilatkozatában ezt az értesülést megerősítette.

Olyan információm van, miszerint nálunk (Szlovákiában) járhatott a támadó, illetve a tettesek egyike, és lőszervásárlás iránt érdeklődött. Ezt az értesülést jelenleg a biztonsági szolgálatokkal ellenőrizzük

- tette hozzá. Az osztrák hírportál értesülése szerint a merénylet elkövetője júliusban járt Szlovákiában, ahol egy AK-47 típusú automata puskát és hozzá való lőszert vásárolt közvetítőkön keresztül.

Bécsi terrortámadás: "a félelem, mint a járvány úgy terjedt a környéken"

Nagyon kihalt most Bécs. Alig vannak az utcákon, de a belvárosban, ahol a lövöldözés volt, ott most is sok a rendőr. Mindenkit igazoltatnak, házkutatások zajlanak több helyen is. - mondta az Alfahírnek a Bécsben tanuló magyar egyetemista.