Belgium elkezdte visszaküldeni a "menekülteket" Magyarországra

A cikk szerint Dominique Ernould azt nyilatkozta a belga hírügynökségnek, hogy annak ellenére folytatják a visszatoloncolást Magyarországra, hogy több szervezet is "méltánytalannak, sőt illegálisnak" nevezi az eljárást. A gyakorlat azt mutatja, hogy csak az egyedülálló férfiakat szállítják vissza - idézi a lap a hivatal szóvivőjét.
    
Az országot önként elhagyó kiutasítottak számáról nincs adat, ugyanakkor azt tudni lehet, hogy a visszatoloncolt harminc emberből tizennégy afgán állampolgárságú volt.
    
2015. január 1. és november 30. között a menekültstátuszt kérők közül összesen 536 embernek kellett egy másik uniós országba távoznia Belgiumból. A legtöbben, összesen 127-en, Olaszországba kerültek vissza - írja az Idegenrendészeti Hivatal adataira hivatkozva a belga lap.
 
Caroline Intrand, a Koordináció és Kezdeményezés a Menekültekért és Külföldiekért (Ciré) nevű hálózat társigazgatója úgy nyilatkozott, hogy sajnálatos ugyan, de Belgium folytatni fogja menekültek visszaküldését Magyarországra.
    
"Az ottani menekültügyi rendszer messze nem teljesíti az európai normákat. A menedékkérőket az ország ellenségeinek tekintik, és erőszakos cselekményeknek esnek áldozatul" - állítja a 24 szervezetet, köztük az Amnesty Internationalt, a Világ Orvosai (Médecins du Monde) csoportot és a Belga Vöröskeresztet tömörítő nonprofit hálózat vezetője.
 
Kerekebben megfogalmazva: konkrétan hazudja az igen tisztelt társigazgató.
 
Amúgy nincs semmi új. Nyugat-Európa megkezdte a feleslegesek (értsd: idősebb, betegebb, nyelveket nem beszélő, képzetlenebb) kitelepítését a lenézett kis csúnya, idegengyűlölő Kelet-Európába, de mellette azért azokat vádolják idegengyűlölettel, akik erről az egész kis színjátékról nem tehetnek.
 
Belgiumnak viszont javasoljuk - ha már ott is tombol a willkommenskultur, helyi, kétarcú változata - az egykori Belga-Kongó népességének átemelését Európába, hiszen ott is nehéz az élet, különösen azért, mert az egykori belga gyarmatot módszeresen kirabolta, az ott élők egy jó részét kiírtotta a nagyon toleráns, nagyon nyitott, nagyon ájlópai, múltjával szembenéző Belgium.
 
Ja, nem.