A közmédia sorosozós habzó szájjal kérte ki magának Bencsik Gábor bírálatát

A közmédia sorosozós habzó szájjal kérte ki magának Bencsik Gábor bírálatát

Egy nagy levegővétel után Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata kormányközeli szerzője kedden végre nyíltan kimondta, "amit a jobboldalon is mindenki tud: a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan". Bencsik Facebook-bejegyzésében képtelenségnek titulálta, hogy "ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda, a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg."

A közmédia habzószájú reakciójára természetesen nem kellett sokat várni és rá pár órára rá arról írtak, hogy Bencsik figyelmét bizonyára elkerülte, hogy a közmédia januárban indított elemző műsorába pártpolitikusok – sem kormányzati, sem ellenzéki oldalról – eddig sem kaptak meghívást. De arra is felhívták az újságíró figyelmét egy huzamosabb lenéző mocskolódást követően, hogy "az M1, a Kossuth Rádió, a hirado.hu és az MTI a kampányt megelőzően és a kampányidőszakban is rendszeresen beszámolt a fontosabb ellenzéki eseményekről és kereste meg számos alkalommal a baloldali politikusokat, hogy kommentálják az eseményeket". A közmédia szerint az ellenzéki politikusok egyszerűen nem reagáltak vagy elutasító választ küldtek ezekre a megkereséseikre.

De nézzük az olajozott kormánymédia Bencsik ellen elsütött ütegeit, melyek a következők voltak:

  • A korábban Soros György által finanszírozott alapítványnak dolgozó Bencsik Gábor is beállt abba a baloldali sorba.
  • Az egykoron Soros György egyik alapítványának dolgozó, jelenleg pedig egy jórészt kulturális megfontolásokból vásárolt hirdetésekből fenntartott, legfeljebb ezres nagyságrendben elérhető havilap főmunkatársaként dolgozó Bencsik.
  • A közmédiával kapcsolatban azt sem sikerült észrevennie a kiegyensúlyozottságot hírből sem ismerő és korábban kommunista pártállami háttérrel működő Magyar Újságírók Országos Szövetsége egykori főtitkárának (1989-1997)...
  • Azt is leírja a diktatúrában tíz éven keresztül az akkor még pártkiadványnak számító Nők Lapjának dolgozó újságíró...
  • A Horn Gyula kormánya idején a Nyugdíjpénztárak Országos Szövetsége elnökének is megválasztott Bencsik Gábor álláspontja újságírói pályafutása alatt a saját érdekeinek megfelelően többször is változott.

 

De az igazi nagyágyút, mint egy jó rendező, a reakciójuk végére tartogatták, melyben arról írnak, hogy "legalábbis érdekes, hogy pont most jutott eszébe megszólalni, amikor hamarosan várható az EBESZ újabb, vélhetően előre legyártott propagandaanyagának közzététele".