Már a Fidesz-közeli újságírók is kezdenek besokallni a közmédia elfogultságától

Már a Fidesz-közeli újságírók is kezdenek besokallni a közmédia elfogultságától

Úgy tűnik már a kormányközeli újságírók is kezdenek besokallni a közmédia által képviselt "értékektől", amit egy nagy levegővétel után Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata szerzője végre nyíltan kimondott. Friss Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy számára is örvendetes a Fidesz negyedik kétharmada, de

veszek egy nagy levegőt, és kimondom azt, amit a jobboldalon is mindenki tud: a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan.

Bencsik szerint képtelenség, hogy "ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda, a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg".

A Magyar Demokrata írója annak apropóján tette közzé a bejegyzést, hogy Márki-Zay Péter az ellenzéki összefogás volt miniszterelnök-jelöltje csütörtökön az M1-en Lánczi Tamás 48 perc című műsorában fog vendégeskedni. Bencsik ugyanakkor megemlíti, hogy a korrekt hozzáállás az lett volna, ha erre a kampányban kerül sor, nem pedig utána, hiszen

a közszolgálati magyar televízió az ország ellenzéki felének is a televíziója, az ő adójukból is működik, ideje elkezdenie aszerint is viselkedni.