Ungár Péter másságán viccelődött a Polgári Válasz egyetlen képviselőjelöltje

Ungár Péter másságán viccelődött a Polgári Válasz egyetlen képviselőjelöltje

A Polgári Válasz januárban jelentette be, hogy csak egyetlen egyéni képviselőjelöltet indít a 2022-es választásokon, Jász-Nagykun-Szolnok megye 1. számú választási körzetében.

A tegnapi napon Bencsik János, a párt elnöke elmondta, hogy levélben fordult az Egységben Magyarországért pártszövetség tagjaihoz, hogy az érintett körzetben léptessék vissza jelöltjüket, a DK-s Sziráki Pált a Polgári Válasz jelöltje, dr. Csikós Attila javára.

Csikós 2018-ban még a Jobbik jelöltjeként húszezer szavazatot kapott, amivel a második helyen végzett a fideszes jelölt mögött, ezért a Polgári Válasz szerint ő a legesélyesebb jelölt, nem pedig az előválasztást megnyerő Sziráki Pál. A választások után 2019-ben dr. Csikós Attilát visszahívta a Jobbik szolnoki alapszervezete elnöki pozíciójából, majd a politikus otthagyta a Jobbikot és csatlakozott a Polgári Válaszhoz.

„Míg a Fidesz jelöltje és a DK jelöltje egyaránt a pártérdekeket képviselné a Parlamentben, én valóban a szolnokiakért szeretnék dolgozni képviselőként”

– mondta el bejelentésekor Csikós, azt azonban nem említette meg, hogy 2021 nyarán a Kimondott Szolnok Facebook-oldalán tett közzé 2021. júniusában egy beszélgetést, amelyben Csikós Attila és Ligeti József – a XXI. század szolnoki önkormányzati képviselője – megalázó módon viccelődött azon, hogy Ungár Péter felvállalta másságát.

Megkerestük a Polgári Választ, hogy megtudjuk, mennyire fér össze ideológiájával az, hogy az egyetlen képviselőjelöltjük sértegeti azokat, akik felvállalják másságukat. Amint választ kapunk kérdésünkre, cikkünket frissítjük.