Összeesküvés-rajongók figyelmébe: jobb lesz, ha kirúgjuk Storckot?

Vajon utálta-e annyira a szakma Bernd Storckot, hogy megbuktassa a németet?

Most tekintsünk el attól, hogy szakmai alapon vitassuk meg Bernd Storck munkásságát - ami már csak azért sem lehetséges, mert miután 2015 márciusában alapos tisztogatásba kezdett a német a magyar utánpótlásért felelős edzők között, személyét komoly fenntartásokkal kezelte a komoly fenntartásokkal szakmának nevezett magyarországi edzői kar (vö.: Bognár György).

De tekintsünk előre - persze még ne a 2020-as Európa-bajnokságig, elég csak erre a hétre fókuszálni! Ugyanis várhatóan a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) dönteni fog a szövetségi kapitányról kilétéről.

Az előjelek baljósak, hiszen vasárnap este Storck az M4-nek élőben válaszolt volna, de az interjút az adás kezdete előtt 45 perccel visszamondta.

"Sajnálattal mondtam le a mai interjút. Nem vagyok az az ember, aki szeret kapkodva dönteni, nyilatkozni. A mostani helyzet különleges, így nekem is több időre van szükségem, hogy összefoglaljam és megosszam a nézőkkel, a magyar válogatott szurkolóival a mondandómat. A jövőben – mint eddig is – nyitott vagyok a megkeresésekre, és szívesen elmondom a véleményem!”

- írta tegnap este a szakember. Az MLSZ később azt közölte, hogy a héten Csányi Sándor kezdeményezésére elnökségi ülésen hallgatják meg a kapitányt, Storck beszámolója után pedig az elnökség tárgyal a kialakult helyzetről.

A váltás a levegőben lóg, ez egyértelmű! Na, de ki ül a német helyére?

Bár adná magát, hogy Pintér Attila, hiszen egy falusi csapatot feljuttatott az első osztályba, nem valószínű, hogy otthagyja az Akadémiát.

Azonban vasárnap este ismét szárnyra kaptak bizonyos pletykák: esetleg a meglepetésre a Dunaszerdahelyről (DAC) a napokban távozó László Csaba lehetne a befutó. A székelyudvarhelyi születésű szakember ugyanis korábban dolgozott már a válogatottnál Lothar Mattheus segítőjeként, majd dirigálta az FTC-t, és később több állomáshelyén is bizonyított. Lászlóról azt is tudni, hogy nem áll tőle messze a nemzeti érzület, és ez is előnyt jelenthet a kiválasztásakor.

Emlékezetes például, amikor tavasszal még a Dunaszerdahely vezetőedzőjeként a Slovan legyőzése után a könnyeivel küszködve köszönte meg a magyar közönség támogatását.

S akkor már közeledünk is az összeesküvés-elméletünkhöz, ugyanis pont ezen az ominózus vasárnapon közölt a Nemzeti Sport egy interjút László Csabával, ahol többek között a riporter furcsállta, hogy ilyen idény után, amelyben a DAC-cal fél éven át veretlen volt a bajnokságban, mégsem hosszabbítottak vele szerződést. Az 53 éves szakember kijelentette, most arra vár, hogy megtalálja őt egy újabb feladat, és bár szövetségi kapitányként sok tapasztalatot szerzett, de inkább klubcsapatnál dolgozna.

Még aznap Marco Rossi alá is írt kettő plusz egy évre a dunaszerdahelyi klubnál, ezzel biztossá vált, hogy a Honvéddal bajnok olasz mester a Bajnokok Ligája indulás helyett a szlovák bajnokságot, - leszűkítve - a Mol Arénát választotta.

S aki furcsállta, hogy László Csabát nem marasztalták, az vajon mit szólt ahhoz, amikor Marco Rossi közvetlenül a bajnoki cím megnyerése után közölte a nagyvilággal, nem aratja le sikerei gyümölcsét, nem vág bele a nemzetközi küzdelmekbe.

Érdekes, hogy az akkor még érvényes szerződéssel rendelkező László Csaba és Marco Rossi távozását, illetőleg az olasz DAC-hoz való igazolását egy nappal a Honvéd-Videoton (1-0) "bajnoki döntő" előtt, május 26-án már megjósolták, kiszivárogtatták.

Vajon utálta-e annyira a szakma Bernd Storckot, hogy megbuktassa a németet - amihez nyilvánvalóan nem volt elég egy vereség Portugáliától.

Vajon mire utalt Dzsudzsák Balázs könnyes szemmel az andorrai szégyen után, hogy ő legalább itt volt, és hogy neki is ki lehetett volna ebből szállnia, mint a többieknek?

Magyarfoci, mi így szeretünk!