Roppant kínos! Orbán két órán belül hazudtolta meg saját magát a bevándorlás kapcsán

Roppant kínos! Orbán két órán belül hazudtolta meg saját magát a bevándorlás kapcsán

Az Alfahíren már több alkalommal figyelmeztettünk arra, hogy az Orbán-kormány egyszerűen szólva hazudik az illegális bevándorlással kapcsolatban. Arról van szó, hogy amikor Bakondi György miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadó azt állítja, hogy ebben az évben több mint 112 ezer határsértőt fogtak el a magyar hatóságok, az valójában azt jelenti, hogy 112 ezer alkalommal állítottak meg illegális bevándorlót a határon, majd kísérték vissza a próbálkozót a kerítés túl oldalára. Akit, ha újra elfogtak illegális határátlépés miatt, úgy könyveltek el, mintha egy másik bevándorló volna. 

A köztévé buktatta le, ahogy a kormánypropaganda csal a migrációs számokkal

A köztévé a ma reggeli Ma reggelben egészen durván alávágott a hivatalos migráns-politikának, főleg a Bakondi György-féle kommunikációnak. Történt ugyanis, hogy a lengyelországi helyzet kapcsán szóba került a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójának tegnapi közlése, miszerint "több mint százezer határsértőt fogtak el idén eddig a magyar határon, és ezernél több embercsempész ellen indítottak eljárást".

E matek szerint a déli kerítés mögött, a Balkánon legalább százezer migránsnak kellene várakoznia. De ez meg nincs így, és ezt még Orbán Viktornak is el kellett ismernie. De ez nagyon kínos lett.

A Kormányinfó elején a BBC kérdésére még arról beszélt, hogy idén százezer migránst állítottak meg a magyar határnál, hozzátéve: mindenkit meg fognak akadályozni, aki próbálkozik, és visszaviszik a határhoz. 

Aztán körülbelül két órával később az AP újságírója szintén felhozta a bevándorlás kérdését, viszont ő csapdát is állított. Ugyanis felhozta, hogy a Frontex kevesebb, mint a felére, "csak" 50 ezerre becsüli a bevándorlók számát a balkáni útvonalon. Orbán Viktor válaszul elismerte, valóban csak határátlépési kísérletről beszélnek, és valójában fogalmuk sincs, hogy hány bevándorló éri el a magyar határt, mert nem azt számolják. 

Sőt, még azt is bevallotta, hogy abban is lehet igazság, hogy Ausztriát Magyarországon keresztül 30 ezer migráns érte el. 

Tehát, amennyiben a köztévében ismét százezres migráns sereggel riogatnak, nyugodtan kapcsoljuk át egy másik csatornára.