Bevándorlás: semmiféle kvótát nem fogad el a Jobbik

A Jobbik egyértelmű válaszokat vár a migrációkérdés következményeiről a kormányzattól.

A politikus szerint a világ és a történelem folyamatai felpörögnek, a hullámok pedig átcsapnak a fejünk fölött anélkül, hogy a kormányzat a jobbikos figyelmeztetések ellenére időben felkészülne a bajra, és lépéseket tenne.
 
A Jobbik szeretné tudni, hogy mikor lesz teljes a déli fizikai határzár, amelyen keresztül 
migránsok többszöröse érkezik ahhoz képest, mint ahányan a röszkei incidens idején jöttek.
Z. Kárpát hangsúlyozta: a Jobbik előre figyelmeztet arra, hogy a jövőben Fekete-Afrika és Afganisztán irányából a mostani migránstömeg többszörösének érkezésére kell számítani. 
 
A Jobbik várja a kormányzat álláspontját a visszatoloncolásokkal kapcsolatban is, mivel - bár a média erről ritkán számol be - jelenleg is zajlik a folyamat. A kormány idén már több száz visszatoloncolt migránst fogadott be, ám látványosan semmiféle elképzelésük nincs arról, hogy mi lesz a sorsuk - mondta el a politikus.
 
A képviselő felhívta a figyelmet: újabb elképesztő európai ötletek merülnek fel, amelyekkel kapcsolatban törésvonal húzódik a kormány és a Jobbik álláspontja között. Felmerült, hogy egy állandó algoritmus alapján történő elosztási kvóta alapján osszák el a migránsokat a tagállamok között, ami azt jelentené, hogy a beáramló tömeg bizonyos százalékát kötelesek lennénk befogadni.
 
Ha ez a kvótajavaslat elfogadásra kerül, a kormány semmilyen garanciát nem tud adni arra, hogy ne telepítsenek ide akár több tízezer bevándorlót évente. A Jobbik bármiféle kvótaszerű megoldással szemben zéró toleranciát hirdet - hangsúlyozta Z. Kárpát.
 
A Jobbik szerint a kormányzat egy aljas kettős játékot folytat: itthon kikel a kvóta ellen, külpolitikai téren viszont - akár az EP-ben, szavazatokkal - hozzájárul ahhoz, hogy hasonló megoldások szülessenek. A párt alelnöke emlékeztetett a fideszes Németh Zsolt kijelentésére, aki azt mondta, a nemzetállamok kora lejárt, és amennyiben legitim döntés születik a kvótarendszerről, Magyarországnak azt el kell fogadnia. A Jobbik követeli a kormánytól, hogy árulják el, mi a valódi álláspontjuk.
 
Z. Kárpát elmondta: a Jobbik kormányra kerülve egyetlen migráns számára sem fog lehetőséget biztosítani a Magyarországon történő letelepedésre, sem kvóta, sem visszatoloncolás alapján, helyette inkább a demográfiai korfa helyreállításán fognak dolgozni, hogy az ország saját erejéből tudja pótolni önmagát.