A kormányhivatal szerint járatai 91 százalékán még mindig nem sűrített a BKK

A kormányhivatal szerint járatai 91 százalékán még mindig nem sűrített a BKK

Járatai 91 százalékán még mindig nem sűrített a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - tájékoztatta Budapest Főváros Kormányhivatala szerdán az MTI-t. Azt írták, hogy a kormány járatsűrítésről szóló döntése értelmében a tömegközlekedési szolgáltatást végző társaságoknak november 5-éig kellett járatsűrítési tervüket a kormányhivataloknak megküldeni.

A BKK járatsűrítésre vonatkozó beadványával kapcsolatban a fővárosi kormányhivatal már kétszer kért hiánypótlást, de a BKK-nak harmadik alkalommal sem sikerült értékelésre alkalmas szakmai tervet benyújtani. A BKK harmadik beadványából is az látszik, hogy a főváros nem hajtotta végre a kormány járatsűrítésre vonatkozó döntését - közölték.

A BKK 300 vonalának mindössze 9 százalékán döntött még szeptemberben - állítása szerint - járatsűrítésről, ráadásul ezeken a vonalakon is csupán 3 százalékkal a reggeli és 2 százalékkal a délutáni csúcs idején. Vonalai 91 százalékáról semmilyen részletes információt nem adott - tették hozzá.

Mindeközben az M3 metró vonalán úgy indítottak el autóbuszos pótlást, hogy a kivitelezővel nem tudnak megegyezni, és egy esetleges új közbeszerzés kiírása esetén több hónapig feleslegesen vonnak el száz buszt a járatsűrítéstől. A kormányhivatal ezért ismét felszólította a BKK-t, hogy nyújtson be értékelésre alkalmas szakmai tervet - derül ki a közleményből.