Sajtósiker! A BKV felmondja a korrupciógyanús buszbérleti szerződést

Sajtósiker! A BKV felmondja a korrupciógyanús buszbérleti szerződést

Jogszerű volt a hat használt autóbusz bérlése tárgyában kiírt közbeszerzési eljárás, de a szerződést felmondták – tudatta a BKV szerdán közleményében az MTI-vel.

A BKV Zrt. felügyelőbizottsága elvégezte a vizsgálatot a közbeszerzési eljárással kapcsolatban, és az eljárás dokumentumai alapján – amelyek a BKV honlapján is megtalálhatók – megállapították, hogy az eljárás előkészítése, illetve a közbeszerzési eljárás lefolytatása a hatályos közbeszerzési törvény és a végrehajtására vonatkozó rendeletek előírásainak, valamint a BKV Zrt. Társasági Beszerzési Szabályzatának megfelelően, az átláthatóság biztosításával történt – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Rámutattak, a közbeszerzési törvény rendelkezése szerint a BKV köteles a legkedvezőbb ajánlatot adó gazdasági társasággal szerződést kötni.

A nyílt közbeszerzési eljárásban nyertes CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. és a BKV Zrt. között október 30-án létrejött egyéves, határozott idejű szerződés felmondása azonban megtörtént,

a szerződés hatályát veszti, a BKV nem köt több szerződést a céggel – közölte a BKV.

A közlemény szerint intézkedtek továbbá a CR-Facilities részéről esedékes meghiúsulási kötbér december 1-jén történő átutalásáról a felmondott szerződésben meghatározott mértékben.

A BKV a zavartalan közösségi közlekedés biztosításához szükséges többletkapacitást más módon biztosítja – közölték.

A botrány két hete robbant ki, lapunk az Mfor nyomán írta meg, hogy a BKV alacsonypadlós buszait egy olyan offshore hátterű cégtől bérelné, mely közvetetten Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes – ahogy ő fogalmazott – gyermekeinek apjához, Leisztinger Tamás nagyvállalkozóhoz kötődik. Rá két napra a főváros közölte, a BKV-nak felül kell vizsgálnia a közbeszerzést. Múlt pénteken a BKV arról tájékoztatott, a nyertes CR-Facilities nem tud időben teljesíteni, ezért kapnak egy hónap haladékot.