Boldog István: az ügyészség tette a dolgát, és vádalkukat ajánlott, hogy engem bemocskoljanak

Boldog István: az ügyészség tette a dolgát, és vádalkukat ajánlott, hogy engem bemocskoljanak

Várhatóan a vádlottak meghallgatásával a héten elkezdődik az a per, amit hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indítottak meg, és amiben a fideszes országgyűlési képviselő, Boldog István is vádlott.

A kormánypárti politikus ugyanakkor továbbra is magabiztos. Erről tanúskodik a térségi T1TV-ben készült évindító beszélgetése, amelyben néhány perc erejéig szóba került az úgynevezett "Boldog-ügy" is.

Boldog István igyekezett áldozatként szerepeltetni önmagát, és arról beszélt, hogy amiatt került bajba, mert 100 millió forint ellopása miatt feljelentette Nagy Szilárdot, aki vádalkut kötött a rendőrséggel. Ennek köszönhető, ami körülöttem forog - tűnödött el a megvádolt fideszes képviselő.

Sőt, szerinte a "hazug jobbikos média", valamint a "bolsevik média" is ezt az elítélt bűnözőt, Nagy Szilárdot használja fel, hogy lejárassák őt. Úgy látja, ezt az is bizonyítja, hogy már nem 1200 milliárd, hanem csak 20 millió forint eltüntetésével vádolják abban a "csúnya politikai kampányban", aminek ő "az elszenvedője".

"Tudjuk, hogy a magyar bíróságok nem két nap alatt fogják sajnos megtárgyalni ezt az ügyet"

- sajnálkozott Boldog István, hozzátéve: nyugodt szívvel áll a hatóságok elé, és megy a bíróságra is.

A vádlóival szemben azonban nem volt ilyen elnéző, sőt, a demokratikus határokat is átlépte a bajba került fideszes honatya.

Az ügyészség végezte a dolgát, több embernek is vádalkut ajánlott, hogy engem bemocskoljon

- értékelte az eljárást, hozzátéve: amiket mondanak, nem igaz. A legfőbb koronatanú egy bűnöző, akit a jobbikos-baloldali média arra használ, hogy lejárasson - ismételte meg többször is.

Vádat emeltek Boldog István fideszes parlamenti képviselő ellen

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Boldog István fideszes parlamenti képviselő és nyolc társa ellen a Fővárosi Törvényszéken - közölte hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség.

Ezzel szemben...

Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Boldog István és nyolc társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.

A NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságán indult, majd a Központi Nyomozó Főügyészségre áttett ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Boldog Istvánt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A vádirat lényege szerint a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is. Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek és tőlük 2019 májusában 20 millió forintot kaptak.

A Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben kilenc személy ellen emelt vádat, akik közül Boldog István és Fehér Petra közszereplő.