Brenner Koloman: Pártpolitikai csatatér helyett polgári Budapestet!

Brenner Koloman: Pártpolitikai csatatér helyett polgári Budapestet!

A Jobbik főpolgármester-jelöltje jelezte, üdvözli Vitézy Dávid mai bejelentését, de jelölttársa a közbiztonság és a köztisztaság problémájáról nem beszélt. Brenner bízik a nyilvános vita lehetőségében.

"Üdvözlöm Vitézy Dávid mai bejelentését a főpolgármesteri székért való indulásáról" - írta a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje keddi Facebook-bejegyzésében.

Brenner Koloman kijelentette:

Mi, akik hiszünk egy kiegyensúlyozott polgári demokráciában, fontosnak tartjuk, hogy a pártpolitikai elvárásokat teljesítő pártkatonák mellett a helyi polgárok életét valóban javítani akaró jelöltek is szerepet vállaljanak Budapest jövőjének alakításában.

A jobbikos politikus hangsúlyozta:

"Az elmúlt évek fojtogató légköre teljesen ellehetetlenítette a valódi önkormányzati munkát."

Brenner szerint "jó látni, hogy a társadalom ébredezik, és egyre többen állnak ki a helyi közösségek érdekeiért, egyre többen látják be, hogy valódi polgári demokrácia csak akkor építhető, ha felszabadítjuk önkormányzatainkat a pártpolitikai csatározások alól".

A Jobbik főpolgármester-jelöltje hozzátette: "Vitézy Dávid is ezt az irányt képviseli, és nagyon sok közös található a programunkban. Ahhoz, hogy valaki családot alapítson, biztos háttér kell, ezért ösztönözzük hosszú ideje a bérlakásprogramok indítását. Kiállunk azért, hogy ne csak a körúton belüli részeket fejlesszék, hanem foglalkozzanak a külső kerületekkel is. Összhangot kell találni Budapest közlekedésében, és megoldani az agglomerációból érkező munkavállalók problémáját is" - írta Brenner, aki ugyanakkor jelezte:

Vannak ezek mellett viszont olyan témák és problémák is, amelyekről Vitézy Dávid nem beszélt, mint például a közbiztonság és a köztisztaság.

"Egy polgári Budapest akkor képzelhető el, ha közösen, beszélgetések során, akár nyilvános viták keretei között keressük a megoldást ezekre a problémákra is" - fogalmazott Brenner Koloman, aki bízik benne, hogy hamarosan erre is sor fog kerülni.

(Címlapkép: Brenner Koloman jobbikos főpolgámester-jelölt - Béli Balázs/Alfahír)