Robbantások és lövöldözések Brüsszelben, rengeteg halott

Kettős robbanás történt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren, majd egy metróban is.

Legkevesebb 21 ember meghalt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren kedd reggel történt, a belga köztelevízió szerint öngyilkos merénylők által elkövetett kettős robbanásban. Azonnal kiürítették és lezárták a repülőtér épületét, az érkező járatokat más pályákra terelik át.

Helyi lapok szerint a robbanások a repülőtér indulási oldalán történtek az American Airlines légitársaság irodája közelében, ahol óriási pánik tört ki.

Az eset összefüggésben lehet azzal, hogy a 26 éves belgiumi születésű francia állampolgárt, Abdeslamot a múlt héten, pénteken fogták el Brüsszelben, miután négy hónapig menekült a hatóságok elől a párizsi terrorakciók megszervezése miatt. Korábban több titkosszolgálat is arra figyelmeztetett, hogy Abdeslam elfogása után újabb torreakciók történhetnek.

A reptéri robbantásokat egy újabb detonáció követte, ugyanis a Maelbeek-i metróállomás is füstbe borult. A hatóságok a teljes hálózatot leállították. A metróban történt merényletben szintén tucatnyian meghaltak, jelenleg összesen 34 áldozatról és 151 sérültről lehet tudni.

Cikkünket percről percre frissítjük!