Brenner Koloman: Brutális az a pusztítás, amit a Fidesz-kormány vidéken művel!

Brenner Koloman: Brutális az a pusztítás, amit a Fidesz-kormány vidéken művel!

Orbánék csak szavakban a vidék pártja, valójában a falvak, kisvárosok még jobban megsínylik a kormány megszorításait, az intézménybezárásokat – véli a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese.

Sokan szokták mondani, hogy "a vidékiek szavazták meg megint a Fideszt". Ez a tévhit részben a Budapestet támadó kormányzati kommunikáció fegyvere. Természetesen vannak térségek, ahol az átlagnál magasabb a kormánypárt támogatottsága, de sajnos a Fidesz kormányzásának árnyoldalai őket sem kerülik el.

A jobbikos Brenner Koloman rámutatott, micsoda gyalázatot követnek el a vidék ellen:

Az a brutális pusztítás, amit az Orbán-kormány visz véghez a vidéki iskolák, posták, orvosi rendelők, gyógyszertárak, rendőrőrsök, vasútállomások sorozatos bezárásával, szinte példátlan.

Az ellenzéki politikus szerint a Fidesz számára láthatóan csak választások idején fontos a vidék. Hozzáteszi: a Jobbik-Konzervatívok állás pontja viszont az, hogy az erős vidék magyar nemzeti érdek, éppen ezért azt nem rombolni, hanem minden lehetséges módon támogatni kell.

A magyar vidék és a magyar mezőgazdaság túlélésének kulcsa a feldolgozóiparra támaszkodó munkahelyteremtés

– hangsúlyozta Brenner Koloman.

Ez a nézet egybevág a konzervatív párt azon politikájával, miszerint szennyező akkumulátorgyárak és összeszerelőüzemek helyett a magyar kis- és középvállalkozásokat kell támogatni: bérfejlesztésre, a magyar dolgozók utánképzésére van szükség, nem ázsiai vendégmunkások betelepítésére.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)