Ander Balázs: Vasútbezárásokkal folytatja az Orbán-kormány a vidékrombolást

Ander Balázs: Vasútbezárásokkal folytatja az Orbán-kormány a vidékrombolást

A jobbikos képviselő szerint Orbánék a vidékromboló kommunisták és a balliberális Gyurcsányék útjára léptek.

A vidékromboló kommunisták és a balliberális Gyurcsányék útjára lépett a jelenlegi hatalom azzal, hogy tíz vasútvonalon megszüntetik a vasúti közlekedést. Ezzel pedig nem előre, hanem hátra megy Magyarország

- kezdte pénteki közleményét Ander Balázs. A Jobbik-Konzervatívok alelnöke az Orbán-kormányt bírálva úgy fogalmazott:

Ahelyett, hogy felújítanák az elmúlt időszakokban bűnös módon lepusztulni hagyott vidéki mellékvonalakat, mondvacsinált, ócska kifogásokkal inkább hóhérbárd alá helyezik ezeket a szakaszokat! Holott mikor a korábbi baloldali kormányzat indított frontális támadást a hazai vasúti közlekedés ellen, még bőszen hangoztatták annak igazságát, amit a Jobbik-Konzervatívok azóta is rendületlenül vall: „Az állam nem kegyet gyakorol vidéki polgáraival, amikor működteti a vasutat, hanem a kötelességét teljesíti.”

- jegyezte meg a jobbikos országgyűlési képviselő, azt is kijelentve:

A Jobbik-Konzervatívok a leghatározottabban elítéli a magát a vidék barátjának hazudó kormányzat postabezárások menetrendjébe illő mostani vidékgyilkos lépéseit!

Ander már 2019 elején sajtótájékoztatót tartott a témában, s felhívta a figyelmet arra, hogy négy és fél év után ismét a vidéki vasútközlekedést fenyegetik. A Somogy vármegyei ellenzéki politikus szavai szerint jön a vasúti szárnyvonalak kinyírása, köztük a Nagyatád-Somogyszob szakaszé is. A térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjét, Szászfalvi Lászlót már akkoriban felszólította, hogy lépjen fel az említett vasútvonal megvédése érdekében.

(Címlapkép: Mk 48-as dízelmozdony által továbbított szerelvény halad az új vasúti pályán Somogyszentpál felé Imremajor elágazó állomásnál 2021. július 1-jén. MTI/Máthé Zoltán)