Hamarosan elítélhetik a 81 éves hölgyet halálra verő férfiakat

Egy éve rabolták ki a göncruszkai nénit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt három férfi ellen, akik 2017 szeptemberében, Göncruszkán a hajnali órákban betörtek a 81 éves egyedül élő nőhöz, és értékek megszerzése érdekében olyan súlyosan bántalmazták, hogy belehalt sérüléseibe – olvasható az ügyészség honlapján.

A zajra felébredő hölgyet addig ütötték, amíg mozgott. A házból arany ékszereket és egy televíziót vittek el.

Belehalt sérüléseibe az otthonában brutálisan összevert és kirabolt göncruszkai idős nő

A Miskolci Járásbíróság csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte azt a két - 55 és 20 éves - novajidrányi férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy szeptember 15-én göncruszkai otthonában megverték és kiraboltak egy 81 éves nőt - értesült a boon.hu. A gyanúsítás szerint a két férfi az esti órákban gyalog ment Novajidrányból Göncruszkára.

A büntetőügy a Miskolci Törvényszéken tárgyalási szakban folytatódik, sor került a három vádlott kihallgatására, akik nem tettek vallomást, közülük ketten a rendőrségi részbeni beismerő vallomásaikat fenntartották.

Ekként nem nyílt lehetőség az új büntetőeljárási törvény azon rendelkezéseinek alkalmazására, hogy bűnösséget beismerő nyilatkozat esetén, amennyiben azt a bíróság elfogadná, a bizonyítási eljárást nem kellene lefolytatni, és a vádlottaknak a büntetéskiszabási körülményekre történt kihallgatása után az ügy befejezésének és döntéshozatalnak lenne helye.

A törvényszék újabb tárgyalási határnapot tűzött ki, amelyen a már megkezdett tanúkihallgatásokat folytatja.